Diavoli roşii se impun cu emoţii în faţa neexperimentatei echipe a Canadei. Courtois, omul meciului

  • Naţionala de fotbal a Belgiei a obţinut o victorie la limită, miercuri seara, în compania Canadei, în primul meci al celor două echipe la Cupa Mondială din Qatar.
  • Canadienii au ratat un penalty în debutul meciului, iar Courtois a avut mult de furcă în faţa atacului „frunzei de arţar”.
387 afișări
Imaginea articolului Diavoli roşii se impun cu emoţii în faţa neexperimentatei echipe a Canadei. Courtois, omul meciului

Sursa foto: MediafaxFoto

Carrasco a fost cel care în minutul 8 a comis o neglijenţă, la un şut spre poartă al canadienilor, mingea atingându-i mâna în interiorul careului.

După consultarea sistemului VAR, centralul partidei a dictat penalty, pe care Jonathan David nu a reuşit să-l transforme, Courtois intuind colţul pe care a bătut canadianul.

Johnston l-a pus din nou la încercare pe Curtois, care a respins in extremis un şut plasat, în minutul 30.

În condiţiile în care statisticile arătau o dominare a Canadei, în prima repriză, cu o prezenţă mult mai bună în jumătatea adversă, Belgia deschis scorul în minutul 44, după o fază simplă, mingea trimisă lung în adâncime de Toby Alderweireld ajungând la atacantul lui Fenerbahce, Michy Batshuayi, care a şutat din prima, din careu, învingându-l pe Borjan.

Jonathan David a deschis repriza secundă cu un şut ce putea aduce egalarea pentru Canada, însă mingea a trecut puţin pe lângă.

A urmat un joc echilibrat în următoarea jumătate de oră, fără ocazii clare, până la lovitura e cap a lui Cyle Larin, din minutul 80, parată din nou de Curtois.

Ultima ocazie notabilă avenit în primul minut suplimentar de joc, din cele 5 dictate, când şutul din careu al lui Kevin De Bruyne nu a reuşit să treacă de Milan Borjan.

Victorie neconvingătoare a Belgiei, în faţa unei echipe care revine la un turneu final prima dată după prezenţa din 1986.

„Diavolii roşii” se instalează în fruntea clasamentului grupei F, cu 3 puncte, în condiţiile în care Croaţia şi Maroc au remizat miercuri, scor 0-0.

Urmează duminică, meciurile Belgia Maroc şi Croaţia – Canada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici