CM 2022  Panzerele germane şi-au făcut harakiri la Cupa Mondială în faţa samurailor japonezi

Naţionala Germaniei a fost învinsă surprinzător, cu 2-1, de echipa Japoniei, în meciul de debut la Cupa Mondială. După înfrângerea Argentinei de către „Şoimii verzi”, eşecul „panzerelor germane” în faţa reprezentativei naţionalei „florii de cireş” este a doua mare surpriză în Qatar.

1416 afișări
Imaginea articolului Panzerele germane şi-au făcut harakiri la Cupa Mondială în faţa samurailor japonezi

Nemţii au dominat meciul în întregime, având o posesie de peste 80 la sută în prima repriză, cu 7 – 1 raportul şuturilor spre poartă.

Japonezii au marcat primii, în minutul 8, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

După o primă suspiciune de penalty, neconfirmată de VAR, în minutul 26, Germania a deschis scorul, de data aceasta dintr-o lovitură de pedeapsă, transformată de Gundogan, în minutul 33.

Nemţii au continuat să domine jocul şi pe finalul reprizei au marcat din nou, prin Kai Havertz, însă şi acest gol a fost anulat, tot pe motiv de offside.

În minutul 60, Gundogan a fost aproape de a face dubla, şutul său din apropiere nimerind bara.

Portarul nipon Shuichi Gonda şi-a început reprezentaţia din repriza secundă cu două prime parade, la ocaziile lui Hofmann şi Gnabry.

Japonia începe să dea semne de revenire, cu două faze periculoase. Nemţii scapă după o intervenţie excelentă a lui Neuer şi un şut peste a lui Sakai.

Egalarea a venit în minutul 75, când Ritsu Doan a fost la locul potrivit, trimiţând în plasă mingea respinsă de Neuer, după un atac susţinut al niponilor.

Lovitura de graţie a fost dată de samuraii japonezi în minutul 83, când Ko Itakura l-a executat pe Neuer, cu un şut pe colţul scurt, după o acţiune solitară.

S-a încheiat 2-1 pentru Japonia, după ce Gonda şi-a salvat echipa de la egalare cu mai multe intervenţii succesive, în minutele în care ofensiva germană l-a avut în careu chiar şi pe portarul Neuer.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici