Dinamo Bucureşti, Unirea Dej şi Gloria Buzău şi-au asigurat ultimele locuri în play-off-ul din Liga a 2-a

Ultima etapă a sezonului regulat din Liga a 2-a la fotbal s-a jucat duminică, cu toate meciurile programate de la ora 13.00. Şase echipe şi-au disputat ultimele trei locuri disponibile pentru accederea în play-off, ocupate în cele din urmă de Unirea Dej, Dinamo Bucureşti şi Gloria Buzău.

394 afișări
Imaginea articolului Dinamo Bucureşti, Unirea Dej şi Gloria Buzău şi-au asigurat ultimele locuri în play-off-ul din Liga a 2-a

CSA Steaua Bucureşti, Poli Iaşi şi Oţelul Galaţi erau deja calificate înainte de etapa cu numărul 19. Unirea Dej, Unirea Slobozia, Gloria Buzău, Dinamo Bucureşti, Concordia Chiajna şi FC Braşov erau echipele cu şanse de a mai prinde locurile 4,5 şi 6, în lupta pentru promovarea în Superligă.

Unirea Slobozia - FC Braşov 2-2 (1-1)

Gazdele aveau nevoie de a o victorie sau, în cazul unui egal, de un eşec al cel puţin două din contracandidate. FC Braşov avea la rândul ei şanse, în cazul unei victorii, dar depindea şi de alte rezultate. Oaspeţii au condus chiar cu 1-2, în repriza secundă, dar partida s-a încheiat la egalitate. Cum doar Concordia a fost învinsă, Unirea Slobozia a pierdut şansa la play-off la egalitate de puncte cu Dinamo şi Gloria Buzău, fiind dezavantajată de rezultatele directe.

Minaur Baia Mare - Gloria Buzău 1-1 (1-0)

Gazdele, cu Vasile Miriuţă revenit în postura de antrenor, aveau mare nevoie de puncte, necesare în economia luptei la evitarea retrogradării, în play out. Gloria Buzău a avut mari emoţii, după ce Jarovic a deschis scorul pentru băimăreni, în al treilea minut suplimentar de joc. Boiciuc a egalat cu un minut înainte de expirarea timpului regulamentar de joc şi profitând de înfrângerea Chiajnei dar şi de egalul de la Slobozia, buzoienii au obţinut accesul în play-ff, de pe locul 5.

Ripensia Timişoara – Steaua Bucureşti 0-2 (0-0)

Meci fără miză pentru Steaua Bucureşti, care nu va avea drept de promovare, în ciuda faptului că e pe primul loc la finalul sezonului regulat. Pentru Ripensia orice punct ar fi fost important, în lupta pentru evitarea retrogradării, bănăţenii urmând să pornească în play-out cu 16 puncte.

Metaloglobus - Concordia Chiajna 2-1 (1-0)

Pentru oaspeţi singura opţiune era victoria sau o combinaţie de trei înfrângeri ale contracandidatelor. N-a fost să fie, Metaloglobus obţinând victoria pe final de meci, acumulând 21 de puncte şi un avans de 5 puncte în play-out, faţă de următoarea clasată din Grupa A, Minaur Baia Mare.

CSM Slatina - Unirea Dej, 1-1 (0-1)

Unirea Dej a avut şi ea emoţii, însă, datorită jocului rezultatelor, a obţinut un loc în lupta la promovare şi cu un singur punct, care i-a făcut să încheie pe locul 4 cu 32 de puncte, unul mai mult decât Dinamo şi Buzău.

FK Miercurea Ciuc - Viitorul Tg. Jiu 1-2 (0-0)

Meci cu miză în zona play-out-ului, tranşat de olteni în repriza secundă, victoria aducându-i la cota 25, cu care vor posrni de pe locul 3 în grupa B. Miercurea Ciuc începe play-out-ul cu 26 de puncte, tot de pe locul 3.

CSC Dumbrăviţa – Oţelul Galaţi 1-1 (1-1)

Pentru echipa lui Dorinel Munteanu o victorie ar fi adus mai multă linişte în play-off, în vederea promovării directe. Remiza cu revelaţia sezonului face ca Oţelul să înceapă lupta pentru accederea în Superligă de pe locul 3, cu 35 de puncte.

Poli Iaşi - Progresul Spartac 3-1 (1-0)

Oaspeţii au ajuns la al 14-lea meci fără victorie în Liga 2, în timp ce Poli Iaşi şi-a asigurat un loc confortabil în startul play-off-ului, cu 40 de puncte, la egalitate cu Steaua, care nu are drept de promovare.

Dinamo Bucureşti- Poli Timişoara 1-1 (1-0)

Disputat pe Stadionul Arcul de Triumph, meciul avea o miză deosebit de importantă pentru Dinamo, pentru care o ratare a play-off-ului ar fi fost considerată un rezultat extrem de dezamăgitor. Dinamoviştii aveau nevoie obligatorie de victorie, dar în cele din urmă, şi egalul s-a dovedit suficient, cu ajutorul rezultatelor din celelalte meciuri. Dinamo porneşte în play-of cu 31 de puncte, de pe locul 6 şi speră cel puţin la un loc de baraj.

Unirea Constanţa - CSC Şelimbăr 0-3 (0-1)

Unirea Constanţa a ajuns la a şasea înfrângere consecutivă şi are doar 12 puncte în coada clasamentului, în timp ce Şelimbăr are 24 de puncte cu care va începe play-out-ul de pe locul 4, în Grupa A.


Clasament play-off. 1. CSA Steaua 40 p, 2. Poli Iaşi 40 p, 3, Oţelul Galaţi 36 p, 4. Unirea Dej 32 p, 5. Dinamo 31 p, 6. Gloria Buzău 31 p.

Grupa A play out: 1. Unirea Slobozia 31 p, 2. CSM Slatina 27 p, 3. Csikszereda 26 p, 4. CSC Şelimbăr 24 p, 5. Metaloglobus 21 p, 6. Minaur Baia Mare 16 p, 7. Poli Timişoara 13 p.

Grupa B Play out: 1. Concordia Chiajna 29 p, 2. FC Braşov 28 p, 3. Viitorul Târgu Jiu 25 p, 4. CSC Dumbrăviţa 24 p, 5. Progresul Spartac 17 p, 6. Ripensia Timişoara 16 p, 7. Unirea Constanţa 12 p.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici