Dinamo: Mircea Lucescu este cel mai potrivit tehnician pentru funcţia de selecţioner

Jucătorii dinamovişti Marius Alexe şi Valentin Lazăr, antrenorul Flavius Stoican şi directorul general al clubului, Ionel Dănciulescu, îl consideră pe tehnicianul Mircea Lucescu cel mai potrivit pentru a ocupa funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României.

134 afișări
Imaginea articolului Dinamo: Mircea Lucescu este cel mai potrivit tehnician pentru funcţia de selecţioner

Dinamo: Mircea Lucescu este cel mai potrivit tehnician pentru funcţia de selecţioner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general al clubului dinamovist, Ionel Dănciulescu, consideră că numele lui Lucescu se confundă cu performanţa. "Mircea Lucescu mi s-ar părea varianta cea mai bună. Când spui Mircea Lucescu automat spui performanţă. Cred că e cel mai potrivit să preia frâiele echipei naţionale, dar nu ştiu foarte multe despre situaţia lui de la Doneţk. Nu ştiu dacă poate antrena în paralel şi acolo şi la echipa naţională. Dar e clar, e cel mai potrivit om pentru echipa naţională", a declarat, joi, Ionel Dănciulescu.

În cazul în care Mircea Lucescu nu va putea prelua echipa naţională, antrenorul Flavius Stoican l-ar vedea pe Ilie Dumitrescu drept succesorul lui Victor Piţurcă: "Am înţeles că este foarte greu ca Mircea Lucescu să vină la echipa naţională, dar nu imposibil. Sperăm să ajungă la echipa naţională. Eu dacă aş fi preşedinte, m-am gândi în primul rând la Mircea Lucescu. Dar dacă nu s-ar putea, aş analiza la rece şi din punctul meu de vedere ar fi Ilie Dumitrescu. Este un om care vede fotbal".

Atacantul Marius Alexe este nerăbdător să afle numele noului selecţioner. "Aştept cu nerăbdare să văd cine va fi selecţionerul României. Cred că se analizează foarte bine situaţia. Oricine vine la echipa naţională nu cred că ar trebui să ţină cont că e dinamovist sau stelist. Mircea Lucescu e cel mai mare antrenor român. Are o experienţă mare, a antrenat jucători mari, are rezultate extraordinare şi cred că ar fi foarte bine cu dânsul la echipa naţională", a declarat Alexe.

Mijlocaşul Valentin Lazăr are încredere de asemenea în calităţile antrenorului Mircea Lucescu: "E un antrenor bun, care a avut performanţe mari în străinătate. Eu cred că va face treabă bună la naţională".

Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, şi Federaţia Română de Fotbal au reziliat, în urmă cu o săptămână, contractul de comun acord, tehnicianul semnând o înţelegere pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită.

FRF analizează mai multe variante pentru înlocuirea lui Piţurcă, printre care se numără antrenorii Mircea Lucescu, Ladislau Boloni, Cosmin Olăroiu şi Cosmin Contra.

Jucătorii şi staful tehnic al echipei Dinamo au participat, joi, la Şcoala Europeană din Capitală, la o acţiune denumită "Ora de Dinamo", unde au acordat autografe elevilor şi au făcut fotografii împreună cu aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici