Dinu Gheorghe: Costurile pentru un meci pe Arena Naţională sunt de 30.000-35.000 de euro

Preşedintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, a declarat, vineri, că un meci organizat pe Arena Naţională costă între 30.000 şi 35.000 de euro, în timp ce unul disputat pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu costă 12.000-14.000 de euro.

90 afișări
Imaginea articolului Dinu Gheorghe: Costurile pentru un meci pe Arena Naţională sunt de 30.000-35.000 de euro

Dinu Gheorghe (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Dacă gazonul e perfect pe Arena Naţională, pentru ce se oferă chiria e corectă. Închirierea stadionului, poliţa de asigurare pentru eventualele pagube, firma de pază şi protecţie, curăţenia, totul se ridică la 30.000-35.000 de euro, până în 40.000 de euro. În Giuleşti, după reeşalonări şi ce trebuie să facem, am ajunge la 12.000-14.000 de euro. Dar acolo nu intră mai mult de 9.000 de spectatori, iar condiţiile care sunt la Giuleşti pentru spectatori nu au nicio legătură cu cele de pe Arena Naţională", a afirmat Dinu Gheorghe la Sport.ro.

Oficialul rapidist nu a exlus posibilitatea ca Rapid să joace în Liga Europa pe stadionul rivalei Dinamo, dacă UEFA nu va permite organzarea meciurilor pe Arena Naţională din cazua problemelor cu gazonul. "Dacă se poate juca pe Dinamo, e mai bine decât să plecăm în ţară. Totuşi, în Bucureşti avem cei mai mulţi suporteri care vin la stadion. Ar fi o variantă Dinamo dacă UEFA acceptă. Dar eu cred că vom juca pe Arena Naţională. Noi vrem să jucăm pe Naţional Arena pentru condiţiile care sunt acolo, dacă iese şi o bună reţetă financiară e cu atât mai bine. Preţurile biletelor pentru meciurile nostre din grupă sunt mult sub cele ale Stelei", a spus Dinu Gheorghe.

El a estimat că Rapid va reveni pe propria arenă, Giuleşti, la meciul cu CFR Cluj, programat în 24 septembrie, în etapa a VIII-a a Ligii I: "Aşa cum evoluează lucrurile acum, eu cred că vom reveni în Giuleşti la meciul cu CFR Cluj."

Rapid Bucureşti are programat primul meci pe teren propriu în Grupa C a Ligii Europa, la 29 septembrie, cu PSV Eindhoven.

UEFA nu i-a permis Stelei să evolueze, în 15 septembrie, pe Arena Naţională, la meciul cu Schalke 04 din Grupa J a Ligii Europa, din cauza gazonului distrus la partida de marţi, România - Franţa. Întâlnirea din Liga Europa a fost mutată la Cluj-Napoca, pe stadionul formaţiei CFR Cluj.

Gazonul de pe Arena Naţională va fi schimbat în următoarele două săptămâni, iar prima formaţie care va evolua pe noua peluză va fi Oţelul Galaţi, la 27 septembrie, cu Benfica Lisabona, în Grupa C a Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici