Diplomaţii britanici au crezut că adversara Unirea Urziceni în LC a fost Celtic sau Motherwell

Diplomaţii britanici de la Bucureşti au făcut o confuzie înainte şi după meciul de pe teren propriu al Unirii Urziceni cu Glasgow Rangers, din Liga Campionilor, crezând că adversara campioanei României era Celtic sau Motherwell, informează News of the World.

12 afișări
Imaginea articolului Diplomaţii britanici au crezut că adversara Unirea Urziceni în LC a fost Celtic sau Motherwell

Diplomaţii britanici au crezut că adversara Unirea Urziceni în LC a fost Celtic sau Motherwell (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, un oficial al ambasadei a crezut că Unirea Urziceni a jucat, la 4 noiembrie, cu Celtic Glasgow. El i-a trimis unui coleg din Londra, în dimineaţa de după meci, un email în care a greşit atât echipa, cât şi ziua de disputare a partidei: "Presa scoţiană este interesată dacă ştim dacă au fost arestaţi sau spitalizaţi fani ai echipei Celtic la Bucureşti, deşi meciul este abia astăzi".

De asemenea, într-un plan întocmit de angajaţii ambasadei în ziua meciului erau menţionate pregătirile pentru suporterii echipei Motherwell, "deplasaţi la Bucureşti": "Oficialii consulatului britanic vor fi disponibili 24 de ore din 24 pentru a-i ajuta pe fanii echipei Motherwell".

"Documente oficiale arată că staff-ul superior al ambasadei a ratat şedinţele de planificare a măsurilor de securitate înaintea meciului de pe stadionul Ghencea", menţionează News of the World.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Suporterilor formaţiei Glasgow Rangers, Stephen Smith, s-a declarat indignat de faptul că diplomaţii britanici nu au ştiut ce echipă scoţiană urma să joace cu Unirea Urziceni. "Faptul că oficialii britanici au raportat astfel situaţia este o dovadă de lene în cel mai bun caz sau de incompetenţă", a spus Smith.

Unirea Urziceni a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul disputat, la 4 noiembrie, pe stadionul Steaua, în faţa formaţiei Glasgow Rangers, în runda a patra a grupei G a Ligii Campionilor. La pauza partidei, între fanii scoţieni şi stewarzi a izbucnit un conflict, suporterii scoţieni aruncând cu scaune în direcţia forţelor de ordine. După câteva minute, stewarzii au reuşit să-i calmeze pe susţinătorii echipei scoţiene.

Clubul Unirea Urziceni a fost amendat, joi, de UEFA cu 8.000 de euro, pentru deficienţe de organizare la meciul cu Glasgow Rangers, din etapa a patra a grupei G a Ligii Campionilor, în timp ce gruparea scoţiană a fost amendată cu 20.000 de euro. Gruparea Glasgow Rangers, pe lângă amenda de 20.000 de euro, este obligată să plătească pagubele provocate în stadionul Steaua, ca urmare a comportamentului neadecvat al fanilor scoţieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici