Directorul Departamentului de Etică din cadrul FIFA solicită mai multă transparenţă la forul mondial

Directorul Departamentului de Etică din cadrul FIFA, Michael Garcia, a criticat "cultura secretomaniei" de la forul mondial, solicitând mai multă transparenţă, informează itv.com.

48 afișări
Imaginea articolului Directorul Departamentului de Etică din cadrul FIFA solicită mai multă transparenţă la forul mondial

Directorul Departamentului de Etică din cadrul FIFA solicită mai multă transparenţă la forul mondial

Garcia, care a investigat procesul de candidatură pentru ediţiile din 2018 şi 2022 ale Cupei Mondiale, a declarat că a fost nevoit să acţioneze în condiţii mai potrivite pentru o agenţie de informaţii.

El a cerut conducătorilor FIFA să dea dovadă de autoritate şi să publice raportul de 430 de pagini, însă preşedintele Sepp Blatter a afirmat că în cazul în care va face asta, atunci va pune în pericol confidenţialitatea martorilor.

"Procesul de investigare şi de adjudecare funcţionează în cea mai mare parte nevăzut şi neauzit. Acesta este un sistem care e mai potrivit unei agenţii de informaţii, nu pentru un proces de conformitate etică într-o instituţie de sport internaţională care serveşte publicului şi care face obiectul controlului public intens. Transparenţa nu este destinată pentru a incrimina anumite persoane, a spăla hainele murdare sau pentru a face rău organizaţiei arătând ce este greşit, ci exact invers", a spus Garcia, la un eveniment organizat la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici