Djokovic vizează al doilea titlu de Cupa Davis, care începe marţi la Malaga

Novak Djokovic, numărul unu mondial, va încerca să încheie unul dintre cele mai bune sezoane din carieră, conducând Serbia la al doilea titlu de Cupa Davis la Malaga. Serbia este una dintre cele opt naţiuni care a trecut de faza grupelor din septembrie şi va înfrunta joi Marea Britanie.

632 afișări
Imaginea articolului Djokovic vizează al doilea titlu de Cupa Davis, care începe marţi la Malaga

Djokovic vizează al doilea titlu de Cupa Davis, care începe marţi la Malaga

Acţiunea începe marţi, când Canada, campioana în exerciţiu, întâlneşte Finlanda, în timp ce miercuri Cehia va juca împotriva Australiei. De asemenea, Italia înfruntă joi Olanda.

Djokovic a ajuns în toate cele patru finale de Grand Slam din acest an, câştigând trei dintre ele şi depăşindu-l pe Rafael Nadal, ajungând la un record de 24 de titluri majore. Duminică, el l-a învins pe italianul Jannik Sinner şi a câştigat al şaptelea titlu ATP Finals, un record.

Dar sezonul lui Djokovic nu este încă terminat. Jucătorul în vârstă de 36 de ani nu şi-ar dori nimic mai mult decât să conducă Serbia spre premiul pe echipe la masculin pentru prima dată din 2010, când a contribuit la o victorie memorabilă împotriva Franţei la Belgrad.

"Sezonul nu s-a terminat încă. Mi-ar plăcea foarte mult să câştig Cupa Davis cu Serbia. Acesta este un obiectiv. Este o săptămână importantă pentru noi, pentru naţiunea noastră. Vom face tot ce ne stă în putinţă".

Sarcina Serbiei a fost puţin uşurată de accidentările care i-au exclus pe Dan Evans şi Andy Murray din lotul Marii Britanii, deşi aceştia îi au în continuare în echipă pe Cameron Norrie, numărul 18 mondial, şi pe tânărul Jack Draper, precum şi o formaţie puternică de dublu, inclusiv pe Neal Skupski, numărul trei mondial.

Canada a învins Australia în finala de anul trecut, iar Felix Auger-Aliassime vrea să demonstreze că acea performanţă nu a fost o întâmplare.

"Ori de câte ori ne reunim ca echipă, avem întotdeauna convingerea că putem câştiga", a declarat Auger-Aliassime pentru site-ul ITF.

"Suntem concentraţi, dar şi mai relaxaţi, ştiind că am câştigat trofeul anul trecut".

Canada este lipsită de Denis Shapovalov, accidentat, şi îl va avea în componenţă pe fostul vicecampion de la Wimbledon Milos Raonic, împotriva unei echipe finlandeze care a obţinut deja cel mai bun rezultat al ţării sale în competiţie.

Un număr mare de finlandezi locuieşte în apropiere de Malaga, aşa că nu vor duce lipsă de susţinere, potrivit jucătorului lor numărul unu, Emil Ruusuvuori. "Am auzit că vor veni 6.000 de oameni", a spus el.

Tradiţionala putere din Cupa Davis, Australia nu a mai câştigat Cupa Davis de 20 de ani, dar sub comanda căpitanului Lleyton Hewitt, ei cred că pot face un pas mai departe decât anul trecut.

"Toţi băieţii din echipa noastră se ridică atunci când joacă pentru ţara lor", a spus Hewitt. "Ei joacă cu multă pasiune şi mândrie".

Alex De Minaur este cel mai bun jucător de simplu al Australiei şi soseşte în Spania încrezător după un an impresionant pe care l-a încheiat puţin în afara top 10 mondial. "Sunt un fel de localnic aici acum", a spus De Minaur, care se antrenează în Alicante şi Marbella. "Este practic un turneu acasă pentru mine".

Cupa Davis va fi, de asemenea, o şansă pentru Sinner de a se revanşa în faţa dezamăgirii a fi pierdut duminică în faţa lui Djokovic, finala ATP. Sinner, numărul patru mondial, conduce o echipă puternică a Italiei, care va fi favorită să îi învingă pe olandezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici