Dorinel Munteanu: Ţinând cont de grupă, ar fi culmea să nu ne calificăm la Euro 2016

Antrenorul formaţiei azere FK Qabala, Dorinel Munteanu, consideră că ar fi un dezastru dacă naţionala României nu ar obţine calificarea la Campionatul European din 2016, ţinând cont de grupa din care face parte, informează site-ul oficial al FRF.

181 afișări
Imaginea articolului Dorinel Munteanu: Ţinând cont de grupă, ar fi culmea să nu ne calificăm la Euro 2016

Dorinel Munteanu: Ţinând cont de grupă, ar fi culmea să nu ne calificăm la Euro 2016 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ţinând cont de grupa în care ne aflăm, ar fi culmea să nu ne calificăm. Nu pot să îmi imaginez că nu ne vom califica. Fiecare component al echipei naţionale, fiecare persoană din conducere, întreg fotbalul românesc trebuie să se gândească la calificare. Dacă nici acum nu am merge la un turneu final, ar fi un dezastru. Nu pot spune că până acum a fost mai bine, dar totuşi... nici nu vreau să mă gândesc", a declarat Munteanu, într-un interviu postat pe site-ul oficial al federaţiei.

Tehnicianul s-a arătat mulţumit de condiţiile găsite în Azerbaidjan: "Pentru mine reprezintă o nouă experienţă. Am avut mai multe oferte, dar proiectul de aici mi s-a părut foarte interesant. Sunt ambiţii foarte mari aici. Au o bază modernă, o organizare impecabilă şi investiţii foarte mari. Oamenii de aici vor să progreseze şi au pus bazele necesare unei ascensiuni importante".

Referitor la Cupa Mondială din Brazilia, Munteanu a afirmat că favorita sa rămâne selecţionata Germaniei, ţară în al cărei campionat a evoluat o lungă perioadă în cariera de fotbalist. "Ţinând cont că am jucat în Germania, am rămas ataşat de această ţară şi de naţionala ei. Mi-ar plăcea să câştige trofeul. Am urmărit şi eu jocurile de la Mondial şi cred că finala se va disputa între o echipă europeană şi una sud-americană", a mai spus Dorinel Munteanu.

Reprezentativa României va evolua în grupa F în preliminariile Campionatului European din 2016, în compania selecţionatelor Greciei, Ungariei, Finlandei, Irlandei de Nord şi Insulelor Feroe.

Primele două echipe din cele nouă grupe se vor califica la turneul final, la fel şi formaţia cel mai bine clasată pe locul trei, luând în considerare meciurile cu reprezentativele de pe locurile 1, 2, 4 şi 5 din grupele respective. Celelalte opt echipe de pe locul trei vor susţine meciuri de baraj în noiembrie 2015, pentru cele patru locuri rămase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici