Dorottya Buzaş: La final nu-mi mai simţeam picioarele, încă nu îmi vine să cred că am luat argintul

Sportiva Dorottya Buzaş a declarat, joi, că la finalul cursei de biatlon, proba de sprint, nu îşi mai simţea picioarele din cauza efortului, dar în acelaşi timp este foarte bucuroasă de rezultatul înregistrat şi încă nu realizează că a câştigat medalia de argint la FOTE 2013.

253 afișări
Imaginea articolului Dorottya Buzaş: La final nu-mi mai simţeam picioarele, încă nu îmi vine să cred că am luat argintul

Dorottya Buzaş: La final nu-mi mai simţeam picioarele, încă nu îmi vine să cred că am luat argintul (Imagine: Aleksandar Djorovici - MediafaxFoto)

"Sunt foarte bucuroasă, încă nu îmi vine să cred că am luat medalia de argint. Până acum nu am avut rezultate aşa de mari, nu am câştigat o competiţie aşa de mare şi mă bucur foarte mult. La final nu îmi mai simţeam picioarele dar mă bucur că am reuşit un astfel de rezultat", a afirmat Dorottya Buzaş, conform site-ului oficial al FOTE 2013.

Antrenorul lotului naţional de biatlon, Simon Marton, s-a arătat încântat de rezultatul obţinut de Dorottya Buzaş. "Noi am avut ca obiectiv locurile 1-6. La proba individuală eu speram mai mult, însă pe ultima tragere am greşit. Eu sunt convins că şi la băieţi se poate, ştiam ce pot fetele, mai ales la tragere unde sunt convis că pe plan internaţional suntem printre cei mai buni trăgători", a afirmat antrenorul.

Medalia de aur la proba de biatlon, sprint de 6 km, a fost adjudecată de Mitoraj Kinga (Polonia), care a terminat cu un timp de 19:11.7, la 22.4 secunde în faţa reprezentantei României. Locul trei a revenit sportivei Merkushyna Anastasya (Ucraina), aceasta trecând linia de sosire în 19:37.3.

Celelalte reprezentante ale României, Racz Renata, Focze Bernadette şi Andreea Vălean au terminat pe locurile 23, 51, respectiv 52.

Sportiva română Dorottya Buzaş a câştigat, joi, medalia de argint la biatlon, proba de sprint, în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European găzduit în aceste zile de judeţul Braşov.

Aceasta este a treia medalie a delegaţiei României la FOTE 2013 după aurul şi argintul cucerite de Emil Imre la patinaj viteză short track în probele de 1.000, respectiv 500 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici