Dragomir: Liga I nu este implicată în scandalul meciurilor trucate anchetate de Europol

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că Liga I nu este implicată în scandalul meciurilor trucate care fac în această perioadă obiectul unei anchete a Europol.

129 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Liga I nu este implicată în scandalul meciurilor trucate anchetate de Europol

Dumitru Dragomir (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Dragomir susţine că are această informaţie de la ofiţerul de integritate al FRF, Ioan Hurdubaie. "Eu zic că sunt jumătate din ţările lumii implicate, mai puţin România. Ne-a zis generalul Hurdubaie. L-am întrebat personal dacă e ceva la Liga noastră. Mi-a spus că la Liga I nici n-a fost şi nici nu este. Clar", a spus Dumitru Dragomir.

El a adăugat că dacă suspiciunile Europol se vor dovedi adevărate atunci vinovaţii trebuie să plătească. "Este un scandal, iar vinovaţii trebuie să se ducă la puşcărie. Eu de ani de zile spun că dacă vrem să rezistă la federaţie şi la Ligă la trei lucruri să nu ne băgăm: la arbitrii, la comisiile jurisdicţionale şi la pariuri. Restul sunt poveşti. Ca să nu te duci la puşcărie trebuie să eviţi astea trei lucruri. Pentru vot democratic sau altceva nu te bagă nimeni la puşcărie", a precizat preşedintele.

O reţea criminală bănuită că a trucat 380 de meciuri de fotbal, între care partide din Liga Campionilor şi din preliminariile Cupei Mondiale, a fost desfiinţată, a anunţat, luni, Oficiul european de poliţie Europol, citat de AFP.

"Este clar că este vorba de cea mai mare anchetă din toate timpurile privind presupuse meciuri trucate", a declarat directorul Europol Rob Wainwright, într-o conferinţă de presă la Haga. Wainwright a precizat că 425 de arbitri, conducători de cluburi şi jucători sunt bănuiţi că au participat la meciuri trucate.

Cele mai multe meciuri trucate s-au jucat în campionatele din Turcia, Germania şi Elveţia, a precizat Europol, subliniind că sunt vizate şi alte meciuri din alte campionate. Europol a arătat în conferinţa de presă un meci între Argentina şi Bolivia, în care arbitrul ungur a acordat un penalti discutabil în favoarea Argentinei.

În altă ordine de idei, Dumitru Dragomir este de părere că instanţa nu ar trebui să le dea pedepse cu executare oamenilor de fotbal implicaţi în "Dosarul Transferurilor". "Eu nu am emoţii pentru ei pentru că ei au adus bani în ţară nu au luat bani din ţară. Ar fi pentru puţinele ţări în care le-ar da cu executare. Bine, noi ne-am băgat primul ministru la puşcărie... Ar trebuie să îi lase în pace pentru că au făcut bine fotbalului românesc, nu rău", a afirmat Dumitru Dragomir.

Oficialul LPF regretă acum faptul că a iniţiat Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. "Când am făcut legea asta, fiul meu mi-a spus: «Tată, ai să vezi ce primeşti pentru zbaterea asta a ta». Eu i-am zis că o să fiu singul din opoziţie, din istoria posdecembristă care face o lege organică. M-am zbătut doi ani şi când am scos-o n-au trecut două săptămâni şi m-au luat stadioanele, galeriile şi câtă m... mi-au dat şi câte înjurături. Familia mea era distrusă, deşi eu ştiam că n-am făcut nimic rău. Le spuneam că o să treacă, dar a trebuit să treacă vreo trei ani. Aşa că mi-a părut rău că am scos legea. Chiar dacă voi rămâne în istorie cu chestia asta nu mi-a prins bine", a spus Dragomir.

Referitor la partida Ajax Amsterdam - Steaua, din prima manşă a şaisprezecimilor Ligii Europa, Dragomir a pronosticat "cel mult un X". "Speranţe nu prea am, dar la fotbal se poate întâmpla orice. N-ar fi o surpriză să îi bată şi pe Ajax, dar eu sunt mai sceptic. Dacă aş fi parior, dar nu joc, dar dacă aş fi cel mult aş pune un X. Bani n-aş pune, banii eu nu prea îi pun", a adăugat Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici