Dragomir: Marica să vină repede, să îi ia banii lui Gigi Becali

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, vineri, că atacantul Ciprian Marica ar trebui să accepte oferta de un milion de euro salariu anual, contract pe trei ani, pe care i-a făcut-o patronul Stelei, Gigi Becali, considerând că Liga I este un campionat destul de bun în Europa în acest moment.

1875 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Marica să vină repede, să îi ia banii lui Gigi Becali

Dumitru Dragomir (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"Asta dovedeşte că Gigi Becali vrea să facă mare performanţă în România. După părerea mea, Marica este un fotbalist foarte bun şi ca atare trebuie plătit bine. Să vină repede, să-i ia banii lui Gigi Becali. Părerea mea este să joace, iar campionatul României s-a dovedit acum a fi destul de bun în Europa, dacă o echipă de pe locul cinci din campionatul României (n.r. - Pandurii) a scos o echipă din primele cinci ale Portugaliei (n.r. - Braga). Eu, dacă aş fi la Steaua, i-aş lua pe Wesley şi pe Sânmărtean, pe Alcenat de la Petrolul, pentru viitor pe Marc de la Piatra Neamţ şi pe Marica, bineînţeles", a spus Dragomir, la DigiSport.

Referindu-se la performanţa echipei Pandurii, de a obţine calificarea în grupele Ligii Europa, şeful ligii a precizat că nu se aştepta ca formaţia gorjeană să întoarcă la Braga rezultatul de 0-1 de pe teren propriu: "Am sperat la Astra, la Pandurii nu am sperat. Dar prin jocul pe care l-a făcut a făcut cinste fotbalului profesionist din România. Pandurii o să facă o figură frumoasă şi în grupă. Eu zic că se duc mai departe şi Pandurii şi Steaua", a precizat Dragomir, care a adăugat că etapa a XIX-a a Ligii I, a doua a returului, s-ar putea disputa la începutul lunii februarie 2014 şi nu în decembrie.

Managerul FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, vineri, că finanţatorul Gigi Becali a discutat cu atacantul Ciprian Marica şi i-a propus acestuia un contract pe trei ani cu gruparea bucureşteană, cu un salariu anual de un milion de euro. "Gigi a discutat deja cu Marica, a mărit oferta. Are propunere de un milion pe an, trei ani de zile de contract. Mâine (n.r. - sâmbătă), la ora 13.00 va da răspunsul", a spus Stoica.

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri, la Sport.ro, că nu îl sfătuieşte pe atacantul Ciprian Marica să se întoarcă în campionatul României, deoarece, consideră tehnicianul, revenirea în Liga I ar fi "un pas uriaş înapoi", ţinând cont de valoarea fotbalistului.

"Din discuţiile cu el, mi-a spus că nu se pune problema să se întoarcă în campionatul României. Eu i-aş recomanda acelaşi lucru, dat fiind faptul că el este un jucător extrem valoros, iar dacă ar veni în campionatul României ar fi un pas uriaş înapoi pentru el. Mi-a spus că are două-trei echipe, nu de calibru foarte mare, care îi oferă un salariu de la două milioane (n.r. - de euro), două milioane şi jumătate în sus, aşa că nu o să vină la o echipă din România, care nu poate să plătească mai mult de 200-300.000", a spus Piţurcă.

Ciprian Marica a jucat ultima dată la Schalke 04 şi în prezent este liber de contract. Marica face parte din lotul convocat de selecţionerul Victor Piţurcă pentru meciurile cu Ungaria şi cu Turcia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Steaua caută un atacant, pentru a-şi întâri lotul în vederea meciurilor din Grupa E a Ligii Campionilor, în care va evolua alături de echipele Chelsea, Schalke 04 şi FC Basel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici