Dragomir: Motivul căderii Stelei e oboseala, dacă pierde şi cu Astra se relansează campionatul

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că oboseala acumulată de jucători este cauza celor două înfrângeri consecutive ale echipei Steaua şi a precizat că în situaţia în care pierde şi partida cu Astra Giurgiu lupta pentru titlul de campioană se relansează.

217 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Motivul căderii Stelei e oboseala, dacă pierde şi cu Astra se relansează campionatul

Dumitru Dragomir (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Motivul acestei căderi a Stelei este oboseala, o oboseală fizică naturală. Au jucat pe multe fronturi şi au obosit jucătorii. În plus, eu spun că şi schimbările astea de jucători sunt bune şi nu prea. E bine că îi odihneşti pe unii, dar e prost că pierzi omogenitatea echipei. E greu să joci cu rezervele şi să faci punctele ca şi cu titularii. Şi ăia de la Manchester United s-au dus la turci cu rezervele şi au luat-o pe cocoaşă. Când nu te duci cu titularii e greu să câştigi. Dacă Steaua pierde acasă cu Astra, gata, s-a terminat, se relansează campionatul. Dar eu nu cred să piardă", a spus Dragomir.

El a adăugat că nu se aştepta ca Steaua să primească opt goluri în partidele cu VfB Stuttgart din Liga Europa şi FC Braşov în Liga I, dar susţine că liderul Ligii I îşi va reveni. "S-a întâmplat căderea asta la case mai mari, darămite la Steaua. Îşi revine, că e echipă bună. Nu mă aşteptam însă să ia opt goluri în două meciuri. La meciul de aseară (n.r ieri), cu Braşov, n-ai cum să-l scoţi vinovat pe Reghecampf. Pentru că dacă marcau penalti atunci soarta meciului era alta. Dar ratarea aia le-a turnat plumb în picioare. Mai sunt şi ghinioane în fotbal. Ei sunt de felicitat, sunt pe primul loc în Liga I şi au zece puncte în Liga Europa", a menţionat preşedintele Ligii.

Dragomir a explicat că dacă ar fi conducător la Steaua i-ar invita pe jucători la o masă cu lăutari pentru a trece peste forma slabă din acest moment. "Şi dacă ar pierde calificarea în primăvara europeană eu nu le-aş face nimic jucătorilor (n.r. - stelişti). I-aş duce la o masă, cu nişte lăutari, că tot fotbaliştii mei ar fi. Ce să fac, să îi sacrific? Nu cu ei joci mai departe? Eu chiar şi înainte de meci i-aş strânge la o masă, acolo, în bârlogul lor. Cu nişte «gurişti» acolo, un comic ca să îi distreze, să îi scoată psihic din oboseala asta. Asta aş face eu la Steaua. Pai de ce să îi cerţi, ei nu ştiu că au greşit?", a precizat Dragomir.

Locurile ocupate de echipele Rapid şi Dinamo la jumătatea sezonului îl surprind pe oficialul LPF. "Clasamentul la finalul turului arată adevărata valoare. Dar nu mă aşteptam ca Rapid şi Dinamo să fie tocmai acolo în clasament. Eu mă aşteptam să fie sus, la bătaie cu Steaua", a spus el.

Dragomir s-a arătat indignat de faptul că jucătorul formaţiei FC Braşov, Georgian Păun, s-a fotografiat cu o hârtie pe care erau inscripţionate injurii la adresa formaţiei Steaua. "Ieri, într-un tabloid am văzut un fotbalist de la Braşov (n.r. - Georgian Păun), care a dat şi gol aseară, cu un afiş pe care scria "M..e Steaua". E posibil aşa ceva? Să te fotografiezi cu aia în mână. Nu ştiu dacă va fi sancţionat, să vedem dacă se sesizează Comisia de Disciplină. Dar să faci aşa ceva? Face un nebun de suporter, dar tu, fotbalist, să faci aşa ceva? Cât să fii de tâmpit să faci aşa când ştii ce păţeşti?", a comentat Dumitru Dragomir.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici