După ce a acuzat de agresiune sexuală un fost lider comunist, jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng este de negăsit

  • Hashtag-ul #WhereIsPengShuai face carieră pe reţelele sociale.
  • Fosta lideră la dublu a dispărut, după ce a denunţat agresiunea sexuală a fostului premier chinez Zhang Gaoli.
  • WTA, asociaţia jucătoarelor, a luat atitudine: „Avem nevoie de o anchetă”.
2278 afișări
Imaginea articolului După ce a acuzat de agresiune sexuală un fost lider comunist, jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng este de negăsit

După ce a acuzat de agresiune sexuală un fost lider comunist, jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng este de negăsit

Întrebarea „Unde este Shuai Peng?” este cât se poate de legitimă. Jucătoarea de tenis, fostă numărul 1 în lume la dublul, care declarase că a fost molestată şi violată de Zhang Gaoli, fost vicepremier, a dispărut. Toate imaginile care o înfăţişau au fost, de asemenea, scoase din centrul federal din Beijing. Îngrijorarea tuturor este că Peng a păţit ceva grav.

WTA s-a făcut auzită prin vocea lui Steve Simon, preşedinte şi CEO al circuitului feminin: „Evenimentele recente din China care au implicat-o pe jucătoarea WTA, Peng Shuai, sunt o sursă de profundă îngrijorare. Ca organizaţie dedicată femeilor, rămânem fideli principiilor care ne ghidează: egalitatea şi respectul. Peng Shuai şi toate femeile merită să fie auzite, nu cenzurate. Acuzaţia ei despre comportamentul unui fost lider chinez care ar fi agresat-o sexual trebuie tratată cu maximă seriozitate”.

Simon continuă: „Comportamentul raportat de jucătoare trebuie investigat, nu iertat sau ignorat. O felicităm pe Peng Shuai pentru curajul şi puterea sa remarcabile de a demasca totul. Ne aşteptăm ca această problemă să fie rezolvată. în mod corespunzător, ceea ce înseamnă că acuzaţiile trebuie investigate într-un mod cuprinzător, corect, transparent şi necenzurat. Prioritatea noastră principală şi neclintită este sănătatea şi siguranţa jucătorilor noştri”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici