Duru: Dinamo poate cere o derogare, dar eu nu cunosc un caz de răspuns favorabil de la UEFA

Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, marţi agenţiei MEDIAFAX, că Dinamo poate cere de la UEFA o derogare pentru a putea evolua în sezonul 2016-2017 al cupelor europene, dar a precizat că nu ştie un caz similar în care forul european a răspuns favorabil.

121 afișări
Imaginea articolului Duru: Dinamo poate cere o derogare, dar eu nu cunosc un caz de răspuns favorabil de la UEFA

Duru: Dinamo poate cere o derogare, dar eu nu cunosc un caz de răspuns favorabil de la UEFA (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"De cerut, oricine poate cere orice crede de cuviinţă că i se cuvine. Cea care va decide însă este UEFA. Dar eu nu cunosc vreun caz în care UEFA să fi acordat o derogare într-o astfel de situaţie. Regula este că solicitantul de licenţă are obligaţia că în urmă cu 12 luni înainte de începerea sezonului pentru care aplică nu a intrat sau nu se află în insolvenţă. Asta e regula care se aplică în cazul lui Dinamo şi ar putea cere o derogare. Dacă o vor şi primi, nu mă pot eu pronunţa. Dar este dreptul lor să facă o astfel de cerere", declarat Duru.

Oficialul FRF consideră că declaraţiile oficialilor FC Dinamo în acest caz sunt menite pentru a-i motiva pe jucători: "E posibil să nu iasă pe 24, dar poate ies în iulie, poate le mai dă un termen. Eu am înţeles că există o contestaţie a finanţelor şi nu există o hotărâre la acest apel. Nu cred că se va putea judeca cererea de ieşire din insolvenţă în aceste condiţii. Cine ştie când va fi o decizie. E normal însă ca oficialii clubului să facă astfel de declaraţii pentru a putea menţine interesul jucătorilor, să aibă o motivaţie şi fotbaliştii pe care îi vizează. Poate şi a suporterilor".

Oficialii echipei Dinamo au declarat în mai multe rânduri că intenţionează să solicite UEFA o dispensă prin care să i se permită să evolueze în sezonul 2016-2017 al cupelor europene.

Tribunalul Bucureşti a stabilit, miercuri, un nou termen pentru 24 de iunie în procesul de insolvenţă a societăţii care administrează FC Dinamo, astfel că echipa bucureşteană nu va avea dreptul să evolueze în cadrul cupelor europene, în sezonul 2016/2017.

Decizia instanţei a survenit în urma contestaţiei formulate de ANAF la tabelul de creanţe în cadrul procedurii de reorganizare, care se află pe rol la Curtea de Apel.

Conform regulamentului UEFA, pentru a fi eligibilă pentru participarea în ediţia 2016/2017 a cupelor europene, o echipă trebuia să iasă din starea de insolvenţă până la 31 mai 2015, însă tribunalul a stabilit un nou termen în proces la 24 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici