Dănciulescu: Din informaţiile mele, mai există o şansă ca Dinamo să joace în cupele europene

Managerul sportiv al FC Dinamo, Ionel Dănciulescu, a declarat, joi, că echipa alb-roşie mai are şanse de a primi permisiunea de a evolua în ediţia 2016/2017 a cupelor europene, potrivit informaţiilor pe care le are, chiar dacă societatea care administrează clubul nu a ieşit din insolvenţă la termen.

250 afișări
Imaginea articolului Dănciulescu: Din informaţiile mele, mai există o şansă ca Dinamo să joace în cupele europene

Dănciulescu: Din informaţiile mele, mai există o şansă ca Dinamo să joace în cupele europene (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Din informaţiile pe care le am eu, mai există o şansă, pe 24 iunie, când se va mai judeca încă o dată acest caz. Sperăm să reuşim până la urmă să ieşim din această insolvenţă. Este adevărat că va schimba un pic datele problemei, dar indiferent de ce va fi, Dinamo trebuie să redevină o forţă şi să se bată la campionat, indiferent că ieşim din insolvenţă acum sau într-un viitor apropiat şi indiferent dacă jucăm sau nu în cupele europene. Dinamo merită să fie din nou o echipă competitivă. Mai există o mică speranţă, trebuie să ne agăţăm de acest lucru. Mai există o posibilitate, planul de reorganizare a fost aprobat şi nu s-a judecat recursul ANAF. Nu a depins de noi", a declarat Dănciulescu.

Întrebat dacă UEFA va acorda o dispensă în acest sens clubului bucureştean, Dănciulescu a răspuns: "Eu cred că se pot face lucruri de genul acesta, dar nu am foarte multe date."

Mijlocaşul Dorin Rotariu a spus că obiectivele echipei Dinamo trebuie să rămână neschimbate, chiar dacă gruparea nu va ieşi din insolvenţă. "Nu văd prea bine această decizie. Obiectivul lui Dinamo rămâne campionatul şi cupa. În sezonul acesta au fost multe schimbări, răsturnări de situaţii şi asta ne-a afectat şi pe noi. Dar încet, încet ne revenim şi suntem pe un drum bun. Anul viitor sperăm să obţinem un loc mai bun", a afirmat jucătorul.

Fundaşul Steliano Filip crede că echipa poate rămâne motivată şi în situaţia în care nu va avea drept de joc în cupele europene. "Ne-am fi dorit cu toţii să ieşim din insolvenţă, dar acest lucru nu a depins de noi, jucătorii, iar cei din conducere au făcut tot ce a trebuit, dar din păcate nu au reuşit. Bineînţeles că există motivaţie făra cupe europene, pentru că noi jucăm în primul rând pentru noi Eu îmi doresc să rămână marea majoritate a jucătorilor pentru că sunt valoroşi şi avem nevoi de ei şi îmi doresc să vină şi alţii să ne ajute. Eu vreau să rămân, chiar dacă nu vom juca în cupele europene, pentru că îmi doresc să câştig un trofeu cu Dinamo", a precizat el.

Tribunalul Bucureşti a amânat, miercuri, pentru 24 de iunie, decizia privind ieşirea din insolvenţă a societăţii care administrează FC Dinamo, astfel că echipa bucureşteană nu va avea dreptul să evolueze în cadrul cupelor europene, în sezonul 2016/2017.

Decizia instanţei a survenit în urma contestaţiei formulate de ANAF la tabelul de creanţe în cadrul procedurii de reorganizare, care se află pe rol la Curtea de Apel.

Conform regulamentului UEFA, pentru a fi eligibilă pentru participarea în ediţia 2016/2017 a cupelor europene, o echipă trebuie să iasă din starea de insolvenţă până la 31 mai 2015, însă tribunalul a stabilit un nou termen în proces la 24 iunie.

Lotul echipei Dinamo a participat joi la "Ora de Dinamo", un eveniment organizat la şcoala Alexandru Vlahuţă, unde jucătorii au acordat autografe şi s-au fotografiat cu fanii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici