Echipa Red Bull, nemulţumită de calendarul competiţional cu 22 de curse

Managerul echipei Red Bull, Christian Horner, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de calendarul aglomerat pentru sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Formula 1, anunţat cu titlu provizoriu de FIA şi care cuprinde un număr record de curse, 22, informează autosport.com.

70 afișări
Imaginea articolului Echipa Red Bull, nemulţumită de calendarul competiţional cu 22 de curse

Echipa Red Bull, nemulţumită de calendarul competiţional cu 22 de curse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest an, sezonul competiţional are 19 curse, însă din 2014 ar putea ajunge la 22 de Grand Prix-uri, dacă va fi validat calendarul provizoriu anunţat în urmă cu o săptămână, de Consiliul Mondial al FIA.

Deocamdată, desfăşurarea a trei Mari Premii este sub semnul întrebării, organziatorii competiţiilor din Coreea de Sud, New Jersey (SUA) şi Mexic neavând în acest moment contracte cu administratorii drepturilor comerciale ale F1.

În noul calendar, cursele din Mexic şi Austria ar reprezenta reveniri în Marele Circ, iar cele din Rusia (Soci) şi New Jersey premiere.

"Toţi recunoaştem că 22 de curse sunt peste limită, din cauza solicitării la care este supusă echipa. Dacă faci 22 de curse la clasa economic, zburând în jurul lumii, mergând cu o săptămână înainte şi întorcându-te la câteva zile după cursă, este un sezon lung şi greu. Pentur mine, numărul ideal de curse este 20. Acesta este punctul de saturaţie. Dar pot înţelege de ce Bernie (n.r. - Ecclestone) insistă pentru noi destinaţii", a spus Horner.

Una dintre cele mai solicitante perioade prevăzute de noul calendar este cea din lunile mai-iunie 2014, cu trei Grand Prix-uri programate în week-end-uri consecutive, la Monaco, New Jersey şi Montreal. Horner spune că transportul logistic pentru o echipă la aceste curse este posibil, dar foarte scump totodată.

Versiunea finală a calendarului va fi anunţată în decembrie, iar Christian Horner este convins că acesta va mai fi ajustat de câteva ori până atunci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici