Ecuador câştigă meciul de deschidere la Cupa Mondială, infirmând zvonul că meciul a fost „aranjat”

Disputat în contextul unor acuzaţii conform cărora 8 jucători ar fi fost mituiţi să nu-şi apere corect şansele, meciul de deschidere de la Campionatul Mondial de fotbal dintre echipa ţării gazdă, Qatar, şi Ecuador, a fost câştigat de sudamericani cu scorul final de 2-0.

796 afișări
Imaginea articolului Ecuador câştigă meciul de deschidere la Cupa Mondială, infirmând zvonul că meciul a fost „aranjat”

Un zvon care s-a răspândit ca un foc de paie, susţine că reprezentanţi ai Qatarului au oferit, potrivit mai multor surse din interior, 7,4 milioane de dolari pentru opt jucători ecuadorieni pentru a lăsa ţara gazdă să câştige cu 1-0 meciul de deschidere. Ulterior, nicio dovadă nu a fost adusă pentru a susţine acuzaţia.

Desfăşurat pe stadionul Al-Bayt, din Al Khor, meciul s-a încheiat cu victoria naţionalei Ecuadorului, care s-a impus cu 2-0, prin golurile înscrise de Enner Valencia, în minutele 16 (din penalty) şi 31.

Valencia marcase şi în minutul 3, dar reuşita a fost anulată din motiv de offside .

Sudamericanii au dominat confruntarea, lăsând puţine şanse gazdelor să aducă mingea în faţa porţii.

Muntari ar fi putut reduce din handicap pentru arabi, în minutul 86, dar şutul său a trecut puţin peste poartă, lăsând gazdele cu zero în dreptul statisticii care arată de câte ori au nimerit cadrul porţii.

Ecuador devine astfel lideră în Grupa A, în care al doilea meci se va juca luni între Senegal şi Olanda, de la ora 18:00.

Tot luni, în Grupa B au loc următoarele două partide:

Anglia – Iran (ora 15:00)
SUA – Ţara Galilor (ora 21:00).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici