Elicoper DNA la futsal

Unul dintre personajele scandalului de corupţie "DNA-elicopterul", Sorin Ţerbea, a fost ales în martie 2010 membru al Comitetului Executiv al FRF ca reprezentant al fotbalului în sală. În urma acestui dosar de corupţie, Ţerbea a fost arestat pentru 29 de zile şi a fost suspendat din funcţia deţinută.

469 afișări
Imaginea articolului Elicoper DNA la futsal

Elicoper DNA la futsal (Imagine: Balazs Attila/Mediafax Foto)

Se vehiculează că motivul arestării lui Ţerbea, finanţator al grupării de futsal din Târgu Mureş, ar fi mita dată în elicopter preşedintelui CCA, Vasile Avram, pentru a favoriza echipa de fotbal din oraş. Coincidenţă sau nu, în perioada în care Ţerbea a fost membru al Comitetului Executiv al FRF, gruparea de futsal City'US Târgu Mureş şi-a trecut în palmares două titluri, două Cupe şi o Supercupă. Dacă Ţerbea l-a mituit pe Avram pentru a favoriza meciuri de fotbal, inevitabil întrebarea care se pune este ce alţi oficiali ai FRF au fost "plimbaţi cu elicopterul" pentru ca City'US facă performanţă. Se vorbeşte că un apropiat al lui Ţerbea este managerul naţionalei de futsal, Valeriu Ioniţă, care a fost observator la meciul de fotbal ce face obiectul dosarului de corupţie, marţi acesta fiind audiat la DNA.

"Trebuie să treacă cele 29 de zile de arest, ca să vedem dacă e nevoie ca Ţerbea, care este doar suspendat, să fie înlocuit. La DNA am fost ca martor şi am ieşit tot ca martor. Nu am fost întrebat nimic de futsal la DNA, numai de fotbal. Suntem singura echipă din România care e calificată la un Campionat European", a declarat pentru MEDIAFAX Ioniţă.

Apoi Ţerbea doreşte să aibă recunoaştere şi pe plan internaţional, aşa că, la sfatul lui Ioniţă, după cum spun unele surse, candidează şi obţine organizarea la Târgu Mureş a ultimelor două ediţii ale turneelor de calificare pentru Elite Round-ul Ligii Campionilor. Zilele acestea, la Târgu Mureş se desfăşoară grupa de calificare din Main Round, ediţia 2011-2012, a UEFA Futsal Cup, City'US debutând, marţi seară, cu o victorie, scor cu 4-1, în faţa campioanei Croaţiei MNK.

Dar Ţerbea nu se opreşte aici, aducând şi echipa naţională de futsal la Târgu Mureş, astfel fiind organizate, în 27 februarie 2011, un amical al tricolorilor cu Turcia, în decembrie 2010, două meciuri amicale, cu reprezentativa Portugaliei şi cu cea a Bulgariei, în 22 septembrie 2010, amical cu Argentina, în 21 septembrie 2010, cu Brazilia. În februarie 2011, oraşul mureşean a găzduit grupa de calificare la CE din care a făcut parte România. La aceste competiţii internaţionale, toate delegaţiile participante au fost cazate la hotelul "President" al lui Ţerbea, de altfel într-una din camere având sediu şi AJF Târgu Mureş.

Nici calificarea echipei naţionale de futsal la Campionatul European nu a trecut fără controverse. Reprezentanţi ai Slovaciei au acuzat imediat după finalul grupei faptul că românii şi cehii s-au înţeles în ultimul meci ca acesta să se încheie cu victoria gazdelor la limită, rezultat ce trimitea ambele echipe la turneul final din februarie 2012. Ioniţă a negat imediat acuzaţiile şi a dat vina pe frustrarea slovacilor pentru ratarea calificării.

Sprijin financiar, pe lângă cel de la UEFA, a fost primit şi de la autorităţile locale, astfel că, în iunie 2010, City'us Târgu Mureş a primit de la Consiliul Local 2.800.000 de lei, sumă care a fost suplimentată în noiembrie 2010 cu 420.000 de lei. În 2011, Consiliul Local a aprobat 3.220.000 de lei pentru echipa de futsal City'US Târgu Mureş.

"Avem contracte de asociere cu toate echipele de primă ligă din oraş. Am practicat handbalul şi de aceea am sprijinit sportul prin Primărie. Cunosc băieţii din echipă, îmi place futsalul, nu am ce să comentez de situaţia domnului Ţerbea", a declarat preşedinta de onoare a grupării din Târgu Mureş, Imola Gal (fostă Kiss), care este şi directoare economică a Primăriei. Fostul soţ al doamnei Imola, Istvan Kiss, care a murit de ciroză, a deţinut funcţia de preşedinte al grupării City'US înaintea lui Ţerbea.

(Material realizat de Romeo Chiriac, romeo@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici