Europa League | Dan Petrescu: Şase puncte cu Rennes e incredibil, eu cred că încă visez

Dan Petrescu a sărit în sus de fericire după golul reuşit de Rondon în poarta francezilor de la Rennes. CFR Cluj a câştigat meciul, jucat acasă, din etapa a patra din Europa League, şi a adunat 9 puncte din patru meciuri în faza grupelor.

220 afișări
Imaginea articolului Europa League | Dan Petrescu: Şase puncte cu Rennes e incredibil, eu cred că încă visez

Europa League | Dan Petrescu: Şase puncte cu Rennes e incredibil, eu cred că încă visez

Campioana României mai are nevoie de un singur punct pentru a-şi asigura prezenţa în primăvara europeană.

"Asta e viaţa de antrenor, este o viaţă foarte grea, la final când se termină cu bine suntem toţi fericiţi. Fără sacrificii, fără organizare, fără faze fixe şi fără puţin noroc nu ai cum să baţi o echipă mai bună ca tine, pentru că Rennes e mai bună, majoritatea jucătorilor din teren erau titulari la Under 21 (n.red. - echipa naţională a Franţei de tineret). Este o echipă fantastică.

Este un merit incredibil al jucătorilor, care s-au sacrificat şi când te sacrifici, Dumnezeu te ajută. Lui Arlauskis i-am zis după meci că nu ţin minte când a ma avut un meci aşa bun. Dacă nu era într-o formă atât de bună, nu câştigam acest meci. Pe Rondon am fost supărat pentru că a luat roşu, nu avem mulţi jucători pe lista UEFA. Doamne Fereşte să mai pierdem atacanţi.

Mai avem nevoie de un punct, fără un punct nu ne putem califica.

Pe bancă nu poţi face nimic, doar să speri şi să te rogi ca adversarii să rateze şi tu să marchezi. Rondon a avut o mare ocazie înainte, a ratat şi mă aşteptam să marcheze ei, dar Rondon a marcat şi a devenit eroul meciului. Este o diferenţă de nivel pe care băieţii noştrii o echilibrează prin atitudine, spirit şi cum se bagă pe teren.

Şase puncte cu Rennes e ceva ... eu cred că încă visez, mai ales după ce am văzut cum au jucat cu PSG. Nu ar fi bine să sărbătorim prea mult, mai ales că duminică avem meci şi nici calificaţi nu suntem", a spus Dan Petrescu, la Digi Sport.

În conferinţa de presă, antrenorul CFR-ului a mai adăugat: "Suntem într-o poziţie incredibilă că după 4 meciuri să avem 9 puncte, dar încă sunt stresat şi mă gândesc în continuare ce să facem să mai obţinem un punct".

Rennes a început în forţă meciul din Gruia. În minutul 5, Hunou a trimis puternic din interiorul careului, dar Arlauskis a respins. 31 minute mai târziu, portarul campioanei României s-a făcut remarcat din nou. Niang a reluat cu capul o minge trimisă de pe partea dreaptă, dar goalkeeper-ul lituanian a intervenit şi a respins în corner.

În repriza a doua, Arlauskis şi-a salvat din nou în echipa. În minutul 54, portarul în vârstă de 31 a respins cu piciorul drept o minge periculoasă trimisă din interiorul careului.

CFR Cluj a reuşit însă să spargă gheaţa pe teren propriu. În minutul 87, Deac a executat perfect un corner, iar Rondon a deschis scorul cu o lovitură perfectă de cap. Ardelenii au terminat însă meciul în 10 oameni, marcatorul golului a fost eliminat de centralul partidei în minutul 90. Rondon a intrat cu talpa pe tibia lui Niang.

Arbitrul a decis să acorde şase minute de prelungire, iar în minutul 90+4 Rennes a marcat, dar golul a fost anulat după ce Grenier a atins mingea cu mâna.

S-a încheiat 1-0 pentru CFR Cluj, care a rămas pe locul secund în grupa E, cu 9 puncte. Liderul grupei, Celtic Glasgow, s-a impus în faţa echipei Lazio, scor 2-1, şi s-a calificat în optimile Europa League

Clasamentul Grupei E:
1. Celtic – 10 puncte
2. CFR Cluj – 9 puncte
3. Lazio – 3 puncte
4. Rennes – 1 punct

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici