Eurosport va transmite turneul de tenis de la Roland Garros în format 3D

Eurosport a încheiat o înţelegere cu operatorul de telecomunicaţii Virgin Media pentru a transmite în format 3D meciurile din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, potrivit Broadband TV News.

694 afișări
Imaginea articolului Eurosport va transmite turneul de tenis de la Roland Garros în format 3D

Eurosport va transmite turneul de tenis de la Roland Garros în format 3D (Imagine: Mediafax Foto)

"Această înţelegere cu Virgin Media va permite fanilor sportului din Marea Britanie să trăiască experienţa acestui Grand Slam la un nivel nemaiîntâlnit până în prezent. Transmisiunile de la Roland Garros sunt scena perfectă pentru a demonstra progresul făcut de radiodifuzorii sportivi în privinţa tehnologiei 3D. Va fi pentru prima dată când întregul turneu de Grand Slam de la Paris va fi accesibil în format 3D în casele telespectatorilor, de la debutul său până la final, confirmând astfel angajamentul luat de Eurosport în direcţia inovaţiei şi a noilor tehnologii", a declarat Jean Thierry Augustin, director general pentru distribuţie, achiziţie de drepturi sportive şi dezvoltare, la Eurosport.

Turneul de la Roland Garros se va desfăşura în perioada 22 mai - 5 iunie.

Turneul ar urma să fie disponibil în 3D şi în ţările scandinave, prin Canal Digital, în Elveţia, prin Swisscom, şi în Polonia, prin Cyfra+.

Anul trecut, Eurosport a început testele pentru a difuza conţinut 3D, turneul de tenis de la Roland Garros fiind produs în noua tehnologie şi transmis live în 29 de ţări, printre care şi România, după cum a declarat Adrian Ilie, reprezentantul Eurosport în România, în 18 mai 2010, într-un eveniment organizat în Bucureşti.

În acest sens, anul trecut, Eurosport a încheiat un parteneriat internaţional cu Panasonic. Astfel, în direct şi în 3D, au fost difuzate anul trecut toate partidele de la Roland Garros care s-au desfăşurat pe terenul principal, inclusiv semifinalele şi finalele, masculine şi feminine, timp de 14 zile, între 24 mai şi 6 iunie 2010. Imaginile 3D au fost transmise prin satelit (Eutelsat şi Astra) către circa 3.000 de centre Panasonic din 29 de ţări din Europa.

Grupul Eurosport, cea mai importantă platformă multimedia de sport din Europa, s-a lansat în 1989. În limba română, postul Eurosport s-a lansat în 1997. În prezent, Eurosport are programe comentate în 20 limbi, ajungând în 116 milioane de case şi la peste 240 de milioane de telespectatori din 59 de ţări. În ianuarie 2005, s-a lansat Eurosport 2, iar în mai 2008 a debutat Eurosport în High Definition.

Grupul Eurosport este deţinut integral de grupul media francez TF1.

În România, Eurosport are în jur de 4,5 milioane de abonaţi, în timp ce Eurosport 2 are între 3,2 - 3,5 milioane de abonaţi. Totodată, în România este disponibil şi postul Eurosport HD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici