Fanii Rapidului continuă protestele, la Casa Fotbalului

Aproximativ o sută de suporteri ai echipei Rapid protestează, marţi seară, la Casa Fotbalului, cerând demisia conducerilor FRF şi LPF, după ce luni ei au organizat o acţiune similară la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal.

151 afișări
Imaginea articolului Fanii Rapidului continuă protestele, la Casa Fotbalului

Fanii Rapidului continuă protestele, la Casa Fotbalului (Imagine: Mediafax Foto)

Protestul giuleştenilor se desfăşoară în spatele sediului FRF, pe strada Vasile Şerbănică, deoarece fanii nu au primit acces în zona Arenei Naţionale, unde naţionala Slovaciei are programat antrenamentul oficial dinaintea amicalului cu România.

Suporterii scandează împotriva preşedintelui FRF, Mircea Sandu, şi a şefului LPF, Dumitru Dragomir, dar şi împotriva noilor patroni ai clubului Rapid: "Pe Sandu şi Dragomit să-i vedem la cimitir", "Voi ne minţiţi şi ne jigniţi, cu orice preţ ne înjosiţi, s-a terminat acum cu voi, noi suntem gata de război", "Ale, ale, la puşcărie Sandule", "Sandule de sărbători să-ţi aducem lumânări", "Daţi-ne fotbalul înapoi, ăsta e un gunoi", "Să se ştie, la puşcărie Corleone trebuie să fie" şi "Cristescu şi Zamfir atârnă la Dragomir".

Ei au afişat mai multe bannere, cu mesajele "Nu mai vrem nicio favoare, noi în B voi la răcoare", "UEFA wake up", "Ţări civilizate fotbal de calitate, România şpăgi, şantaj şi fals în acte", "Dreptate pentru Poli şi Craiova" şi "Lachioii".

Unii dintre suporteri poartă tricouri inscripţionate cu "Nu vă văd bine, Liga lui Mitică, eterna caterincă" şi cu chipurile lui Sandu şi Dragomir după gratii.

Pe asfaltul din faţa intrării secundare în Casa Fotbalului suporterii au scris cu graffiti "Cancerul fotbalului".

TAS a obligat, la 2 august, Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la disputarea meciului de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA, câştigat de giuleşteni cu scorul de 2-1.

Hotărârea TAS a provocat un val de proteste în rândul fanilor rapidişti, care consideră FRF şi LPF vinovate de retrogradarea echipei favorite. Aproximativ 20 de suporteri ai FC Rapid au intrat, în 7 august, la ora 18.00, în greva foamei la Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu. Ei au anunţat că nu vor înceta acest protest decât atunci când vor demisiona şefii fotbalului românesc, Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu. Alţi circa 70 de fani rapidişti au protestat, luni după-amiază, în faţa sediului Ligii Profesioniste de Fotbal, solicitând demisia preşedintelui Dumitru Dragomir, pe care îl consideră vinovat alături de Mircea Sandu de situaţia în care se află gruparea giuleşteană, retrogradată de TAS după două etape disputate în Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici