Aproximativ 70 de suporteri rapidişti protestează în faţa sediului LPF

Circa 70 de suporteri rapidişti protestează, luni după-amiază, în faţa sediului Ligii Profesioniste de Fotbal şi solicită demisia preşedintelui Dumitru Dragomir, pe care îl consideră vinovat de situaţia în care se află gruparea giuleşteană, retrogradată de TAS după două etape disputate în Liga I.

323 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 70 de suporteri rapidişti protestează în faţa sediului LPF

Aproximativ 70 de suporteri rapidişti protestează în faţa sediului LPF (Imagine: Bogdan Iordache/Arhiva Mediafax Foto)

Fanii, care de obicei urmăresc de la tribuna a doua meciurile, au început să ajungă la sediul LPF, din strada Alexandru Viţu, începâd cu ora 18.00 şi protestează în mod paşnic, solicitând şi demisia preşedintelui FRF, Mircea Sandu.

Suporterii scandează "Mitică, la puşcărie", "Demisia", "Ar fi bine să plecaţi, fotbalul să nu-l stricaţi", "Mitică eşti vinovat pentru tot ce s-a întâmplat", "LPF şi FRF aceeaşi mizerie", De la Digi bani aţi luat şi baraje aţi inventat" şi au afişat următoarele bannere: "Într-o meritocraţie aţi fi la puşcărie", "17=18=20, ce mai urmează?", "Ultimul compromis: demisia", "UEFA, wake up", "Noi când greşim plătim, voi când greşiţi fugiţi" şi "Mafia". Fanii prezenţi au scandat injurii la adresa lui Dragomir, Sandu şi a fostului acţionar majoritar al FC Rapid, George Copos.

De asemenea, suporterii au scandat şi împotriva actualilor proprietari ai clubului giuleştean, Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir, pe care îi acuză că îşi doresc ca Rapidul să evolueze în Liga I doar pentru a primi banii din drepturile de televizare. "Cristescu şi cu Zamfir atârnă la Dragomir", au scandat suporterii prezenţi la protest.

Un suporter rapidist, care a precizat că îl cheamă Paul, a declarat că speră ca Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu să-şi dea demisia. "Protestăm faţă de deciziile incorecte luate de FRF şi LPF. Nu ştim ce şanse de reuşită avem, dar sperăm ca Mitică Dragomir şi Mircea Sandu să-şi dea demisia. Protestul nostru va continua, dar mai mult decât să manifestăm nu avem ce face. Justiţia trebuie să ia măsuri. Noi ce să facem, să intrăm peste ei în casă, în sediile LPF şi FRF şi să-i spânzurăm? Nu, nu putem. Noi strigăm şi ei se fac că ne ascultă. Nu le dorim moartea, doar ar trebui să dispară şi să vină alţi oameni în locul lor", a spus fanul.

Paul consideră că primul vinovat pentru situaţia clubului FC Rapid este Viorel Duru: "În primul rând Viorel Duru este vinovat, pentru că putea să acorde o licenţă provizorie. Acum se vede cazul Oţelului Galaţi care a luat licenţa şi apoi imediat a intrat în insolvenţă. George Copos este şi el vinovat, are şi el greşelile lui pentru care trebuie să plătească".

Acelaşi suporter a afirmat că fanii nu mai au încredere nici în noua conducere a clubului. "Nu ştiu dacă sunt atât de potenţi cât să susţină clubul ăsta. Deocamdată nu ne-au arătat nimic. Mereu discută la televizor de banii pe care trebuie să-i recupereze. Dar care bani, că noi nu i-am văzut. La echipă e haos, nu mai avem încredere în nimeni. Vrem ca justiţia să intre mai mult în fotbalul românesc, pentru că până acum nu s-a văzut mai nimic", a precizat fanul giuleştean.

Paul crede că locul echipei Rapid Bucureşti este în Liga a II-a: "Noi, din punct de vedere economic, eram retrogradaţi în Divizia B şi probabil acolo ne este locul. Toţi suntem de acord să se respecte regulamentele, dar nu şi să jucăm degeaba un baraj inventat".

Un alt suporter al Rapidului, care nu a dorit să-şi spună numele, aşteaptă ca justiţia să facă ordine în fotbalul românesc: "În fotbalul românesc nu se mai respectă regulamentele, ci doar deciziile luate abuziv în spatele uşilor închise. Sperăm ca justiţia să-şi facă datoria şi să-i pedepsească".

Marius Georgescu, un alt fan prezent la sediul LPF, a declarat că fotbalul românesc a fost condus prin corupţie şi îi cheamă pe toţi susţinătorii echipei Rapid să se alăture protestelor. "Îi invităm pe toţi suporterii rapidişti alături de noi, trebuie să ştie că avem dreptul să protestăm. Fotbalul românesc a fost condus în mod corupt şi acest lucru duce la distrugerea lui. Din păcate, regulamentele sunt folosite acum doar pentru a intimida şi a şantaja", a spus acesta.

Protestul a fost aprobat de Primăria Capitalei, iar suporterii au avut dreptul să-şi manifeste nemulţumirile la adresa conducătorilor fotbalului până la ora 21.00. Însă giuleştenii şi-au încheiat acţiunea de la sediul LPF cu aproximativ o oră mai devreme.

La ora începerii mitingului, în sediul ligii nu se află preşedintele Dumitru Dragomir, ci doar secretarul general Valentin Alexandru.

De asemenea, fanii Rapidului au primit aprobare pentru a protesta, marţi, între orele 18.00 şi 21.00, în faţa sediului Federaţiei Române de Fotbal.

Tot pentru a protesta faţă de conducerile FRF şi LPF, aproximativ 20 de suporteri ai FC Rapid au intrat, în 7 august, la ora 18.00, în greva foamei la Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu. Ei spun că nu vor înceta acest protest decât atunci când vor demisiona şefii fotbalului românesc.

TAS a obligat, la 2 august, Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA. Hotărârea TAS a fost pusă în practică, la 5 august, de Comitetul de Urgenţă al FRF.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât, la propunerea lui Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă.

Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici