Fanii români şi greci vor avea câte 1.700 de bilete la meciurile din barajul pentru CM-2014

Fanii români care vor face deplasare la Pireu, pentru partida cu Grecia, contând pentru play-off-ul Cupei Mondiale din 2014, vor avea la dispoziţie 1.700 de bilete la preţul unitar de 15 euro, în timp ce suporterii greci vor beneficia de acelaşi număr de tichete în România, la 12 euro bucata.

275 afișări
Imaginea articolului Fanii români şi greci vor avea câte 1.700 de bilete la meciurile din barajul pentru CM-2014

Fanii români şi greci vor avea câte 1.700 de bilete la meciurile din barajul pentru CM-2014 (Imagine: Silşviu Matei/Mediafax Foto)

Biletele vor fi puse în vânzare, joi, de la ora 12.00, pe site-ul biletefotbal.ro, iar o persoană va putea comanda cel mult două bilete.

"Nu a fost nicio secundă problema de 3.000 de bilete. Mandatul cu care a plecat Mihalache la tragerea la sorţi a fost că nu mai mergem pe procente, ci pe cifră exactă. Oferim 2.500 pentru suporterii care se deplasează la noi, contra 2.500 de bilete pentru suporterii români. Întrucât grecii au 1.700 de locuri acolo, ei au mizat pe o manevră pe care au încercat să ne-o introducă, 5 la sută din capacitatea stadionului. Bineînţeles că nu am căzut în capcană. Biletele pentru Atena se vor pune, joi, online, şi vom avea, în mod cert, 1.700 de susţinători. Nu avem ce face în plus. Pe partea de reciprocitate avem 24 de bilete la VIP şi încă 150 la categoria I, bilete de care vor beneficia familiile jucătorilor, membrii Comitetului Executiv, sponsorii, cei din fan-club", a declarat preşedintele FRF, Mircea Sandu, într-o conferinţă de presă.

Mircea Sandu a afirmat că pentru partida cu Grecia de la Bucureşti au fost emise 54.000 de bilete, dintre care 1.700 sunt pentru fanii greci, iar 1.300 nu vor fi puse în vânzare, deoarece sunt în zona de protecţie a oaspeţilor. "Sunt în jur de 54.000 de bilete, din care trebuie să ţineţi cont că 3.000 pleacă spre greci şi spre zona tampon. Sectoarele 126, 357, 358 şi parte în 356, iar 125, 355 şi 356 vor fi tamponul. Va trebui şi am şi vorbit cu Bogdan Tănase de la ALPAB să găsim o soluţie să îmbrăcăm în plexiglas, pentru că pierdem 1.500 de locuri pentru că trebuie să asigurăm separarea galeriei oaspete. La Atena sunt plase laterale şi în faţă", a explicat Sandu.

În cazul în care toate biletele vor fi vândute, FRF va înregistra un profit de circa 400.000 de euro, deoarece acţiunile echipelor naţionale vor costa 520.000 de euro: "Dacă se vând toate biletele, cheltuielile sunt 520.000 de euro, pentru tineret şi echipa naţională, şi vom avea un profit de 400.000".

Mircea Sandu a precizat că 45.000 de bilete au ajuns la fanii echipei naţionale, restul fiind oprite pentru sponsori, cluburi şi oficialităţi. "Pentru meciul de acasă am repartizat şi pentru galeriile din România cu care avem un acord, mă refer aici la Dinamo, Rapid, Petrolul, Steaua, separat, plus galeriile din ţară care vin de la Iaşi, Constanţa. Cei de la Dinamo au solicitat şi pentru Arad, Timişoara, Craiova şi aşa mai departe. Din acest punct de vedere, galeriile din România vor beneficia de aproximativ 7.000 de bilete la un preţ de 15 lei biletul, deci nu se dau bilete gratuite pentru galerii. Aşa se procedează şi în vest. În jur de 45.000 de bilete pleacă spre populaţie. Va fi un stadion plin, în mod cert. Eu sper să ne bucurăm la final cu toţii şi să nu întâmpinăm probleme majore", a explicat Sandu.

Oficialul FRF a menţionat că se mai găsesc la comercializare doar bilete la sectorul VIP. "Mai sunt bilete online doar VIP. Probabil că săptămâna viitoare vom afla exact câte bilete mai sunt. Nu se vor pune bilete la case, pentru că a mers foarte bine. Chiar dacă este un pic mai costisitor, ai o anumită linişte. Apropo de casele de bilete, să ştiţi că e o teroare pentru casieri, ameninţări cu cuţite, înjurături, dar se poate ca unii să fie mână în mână pentru anumite avantaje. E greu să îi urmărim noi din federaţie, de aceea angajăm anumite firme sau poate Jandarmeria ar trebui să-şi facă datoria", a subliniat Sandu.

Mircea Sandu a cerut oficialităţilor statului să intervină pentru a opri specula cu bilete în mediul online. "Noi am pus bilete rezonabile, dar am văzut că biletul de 140 de lei e 280 de lei. Instituţiile statului care se ocupă de poşta electronică să poată să îi ia pe ăia. Mă dau că sunt poliţist şi mă duc şi îi iau. Noi nu am vândut bilete la preţuri destul de rezonabile ca să facă alţii bişniţă şi bani pe ele. Noi le-am pus la preţuri rezonabile ca să vină lumea la stadion şi să susţină echipa naţională. Dacă puneam preţuri cu 10 sau 20 de lei mai mult probabil că ne făceaţi praf până acum. Nu va rămâne vreun bilet nevândut. Am satisfăcut şi familia fotbalului, echipa naţională pentru familiile lor, salariaţi, sponsori, tot, tot, tot", a completat Sandu.

La partida cu Grecia, fostele glorii ale sportului românesc vor primi bilete în sectorul 136 al stadionului. "În sectorul 136, cel central, primesc bilete o mare parte dintre campionii mondiali, olimpici. Fostele glorii ale fotbalului românesc primesc în jur de 50-60, în sectorul 140. Au un separeu unde se afişează poze din activitatea lor. Ar fi păcat să nu invităm oamenii ăştia la meciurile echipei naţionale, pentru că e un stadion care ne permite să creăm nişte locuri libere şi pentru ei la cât au făcut pentru sportul românesc. Sigur, invităm şi de la Parlament, şefii de grupuri parlamentare. E o chestie de respect. O să sun la Preşedinţie să vedem dacă preşedintele doreşte să vină, la cabinetul primului ministru. Chiar dacă este stadionul primăriei şi al guvernului, eu plătesc 50.000 de euro chirie, 60.000 de euro societate de stewarzi, 10.000 curăţenia, 15.000 UTI şi aşa se adună 130.000 de euro. M-am săturat de gratuităţi, invit capii ţării, personalităţile, dar gata, cumpăraţi-vă bilete, pentru că nu am posibilitatea să satisfac pe toată lumea cu bilete gratuite. Oricum, personal eu nu am avut solicitări", a menţionat Sandu.

România va întâlni reprezentativa Greciei în play-off-ul Cupei Mondiale. Meciul tur este programat la 15 noiembrie, la Pireu, iar returul pe 19 noiembrie, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici