FC Barcelona se desparte de Thierry Henry şi de Yaya Toure

Clubul spaniol FC Barcelona a anunţat, luni, că a ajuns la un acord cu atacantul francez Thierry Henry şi cu mijlocaşul ivorian Yaya Toure, în vederea despărţirii de cei doi internaţionali.

30 afișări
Imaginea articolului FC Barcelona se desparte de Thierry Henry şi de Yaya Toure

FC Barcelona se desparte de Thierry Henry şi de Yaya Toure (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general al clubului, Joan Oliver, a explicat că ambii jucători şi-au exprimat dorinţa de a pleca, iar operaţiunile de încheiere a relaţiilor contractuale sunt "foarte avansate". "Am discutat cu Henry despre o eventuală plecare a sa încă dinaintea turneului final al Cupei Mondiale. Acum, el trebuie să facă pasul", a mai spus Oliver.

Henry şi Toure şi-au pierdut locurile de titulari în echipa spaniolă. Francezul a avut un sezon decepţionant (a înscris numai trei goluri în 20 de partide) şi a fost înlocuit cu tânărul Pedro Rodriguez. Henry şi-ar putea încheia cariera în SUA, la New York Red Bulls, conform unor informaţii apărute în presa internaţională.

Thierry Henry (32 de ani) a sosit la FC Barcelona în anul 2007, de la gruparea engleză Arsenal Londra. Cel mai bun marcator din istoria echipei naţionalei Franţei, campion mondial (1998) şi european (2000), Henry a câştigat cu FC Barcelona, pe lângă trofeele interne, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor.

În cazul lui Yaya Toure, Joan Oliver a spus că există un acord de principiu între gruparea sa şi clubul englez Manchester City: "Decizia se află în mâinile jucătorului şi a agentului său".

Yaya Toure (27 de ani) a sosit la FC Barcelona tot în 2007, de la formaţia franceză AS Monaco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici