Federaţia Engleză de Fotbal cere FIFA publicarea integrală a raportului Garcia

Preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), Greg Dyke, a cerut, luni, Comitetului Executiv al FIFA să acţioneze urgent pentru publicarea integrală a raportului întocmit de Michael Garcia cu privire la atribuirea controversată a ediţiilor Cupei Mondiale din 2018 şi 2022.

76 afișări
Imaginea articolului Federaţia Engleză de Fotbal cere FIFA publicarea integrală a raportului Garcia

Preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), Greg Dyke (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FIFA a scos din culpă Rusia şi Qatarul, viitoarele gazde ale CM din 2018, respectiv 2022, considerând că atribuirea organizării competiţiei acestor ţări nu poate fi contestată, în ciuda unor elemente discutabile.

Michael Garcia, autorul raportului privind bănuielile de corupţie cu privire la atribuirea organizării acestor două ediţii, a acuzat FIFA că a prezentat "eronat şi incomplet" ancheta sa.

Raportul lui Garcia, remis la începutul lunii septembrie comisiei de etică a FIFA, nu a fost publicat, în ciuda unei solicitări în acest sens, formulată de autorul acestuia, la 24 septembrie.

Pentur a justifica o aparentă lipsă de transparenţă, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a argumentat că publicarea raportului ar putea compromite confidenţialitatea mărturiilor.

Mai mulţi înalţi responsabili ai fotbalului mondial, printre care preşedintele UEFA, Michel Platini, şi vicepreşedintele FIFA, iordanianul Ali Bin Al Hussein, au exercitat presiuni asupra Comitetului Executiv al FIFA pentru publicarea raportului Garcia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici