Michael Garcia va face apel la raportul Comisiei de Etică a FIFA

Investigatorul şef al Comisiei de Etică a FIFA, Michael Garcia, a anunţat, joi, după publicarea raportului privind candidaturile Rusiei şi Qatarului pentru ediţiile din 2018 şi 2022 ale Cupei Mondiale, în urma căruia s-a stabilit că procesul de candidatură nu a fost compromis, că va face apel.

49 afișări
Imaginea articolului Michael Garcia va face apel la raportul Comisiei de Etică a FIFA

Michael Garcia va face apel la raportul Comisiei de Etică a FIFA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Decizia citită de preşedintele Hans-Joachim Eckert conţine numeroase materiale care erau incomplete, iar unele date prezentate în raport erau interpretate eronat. Intenţionez să fac recurs la Comisia de Apel a FIFA", a spus Garcia.

FIFA a dat publicităţii, joi, declaraţia preşedintelui camerei de judecată din cadrul Comisiei de Etică a FIFA, Hans-Joachim Eckert, cu privire la atribuirea organizării ediţiilor din 2018 şi 2022 ale CM, în document precizându-se că procesul de candidatură nu a fost compromis, informează Sky News.

"Raportul confirmă Qatarul şi Rusia ca gazde ale ediţiilor din 2022, respectiv 2018, precizând că orice încălcare a regulilor de către ţările care au candidat a fost într-o măsură extrem de limitată", notează sursa citată.

Eckert a concluzionat că, deşi au existat dovezi de "conduită potenţial problematică" a unor persoane, procesul de candidatură nu a fost compromis.

FIFA a menţionat că oficialii din Qatar care s-au ocupat de candidatura acestui stat nu au avut nicio implicare în plăţi făcute de Mohamed Bin Hammam, fost membru al Comitetului Executiv al forului mondial care a primit interdicţie pe viaţă din fotbal.

Camera de judecată a considerat, pe de altă parte, că Anglia a încălcat regulile în relaţia cu fostul vicepreşedinte al FIFA, Jack Warner. "Răspunsul Angliei la solicitările inadecvate ale domnului Warner, încercarea de a le satisface cumva, a adus atingere integrităţii procesului de candidatură. Totuşi, nivelul atingerii aduse a fost destul de limitat", se menţionează în raport.

Organizarea turneului final al Cupei Mondiale din 2018 a fost atribuită Rusiei, iar cea a ediţiei din 2022 Qatarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici