Federaţia japoneză a renunţat definitiv la organizarea CM de patinaj artistic

Federaţia japoneză (JSF) a renunţat definitiv la organizarea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic din acest an, a anunţat, luni, forul internaţional de profil (ISU), care caută în continuare o soluţie privind gazda competiţiei.

21 afișări
Imaginea articolului Federaţia japoneză a renunţat definitiv la organizarea CM de patinaj artistic

Federaţia japoneză a renunţat definitiv la organizarea CM de patinaj artistic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După ce a analizat toate opţiunile de a păstra organizarea Campionatelor Mondiale, JSF a anunţat ISU că, din nefericire şi împotriva voinţei sale, trebuie să renunţe. Consiliul ISU evaluează diverse opţiuni în baza propunerilor făcute de federaţiile membre, ţinând cont de toate aspectele problemei şi în primul rând de imensa provocare logistică pe care o constituie organizarea unui astfel de eveniment într-un termen atât de scurt. Este datoria ISU să găsească soluţia cea mai bună, însă evaluările şi deciziile rapide sunt dificile şi ISU are nevoie de un termen minim, dar rezonabil şi contează pe înţelegerea lumii patinajului", se arată într-un comunicat a federaţiei internaţionale.

În data de 14 martie, la trei zile după cutremurul din Japonia urmat de tsumani şi după apariţia problemelor la centrala nucleară Fukushima, ISU a decis că oraşul Tokyo nu poate găzdui deocamdată Campionatele Mondiale de patinaj artistic. Ulterior, JSF şi-a exprimat speranţa de a organiza competiţia în septembrie sau în octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici