FIFA a decis ca deţinerea drepturilor asupra jucătorilor de către terţi să fie interzisă

Comitetul Executiv al FIFA a luat "decizia fermă" de a interzice deţinerea drepturilor asupra jucătorilor de către terţi, a anunţat, vineri, preşedintele forului mondial, Joseph Blatter.

66 afișări
Imaginea articolului FIFA a decis ca deţinerea drepturilor asupra jucătorilor de către terţi să fie interzisă

FIFA a decis ca deţinerea drepturilor asupra jucătorilor de către terţi să fie interzisă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Interdicţia nu poate fi pusă în aplicare imediat. Va exista o perioadă de tranziţie", a spus Blatter.

În luna martie, preşedintele UEFA, Michel Platini, i-a cerut lui Blatter să aibă "curajul politic" de a aborda problema deţinerii drepturilor asupra jucătorilor de către terţi, în opinia sa "un pericol grav" pentru fotbal.

Platini, membru al Comitetului Executiv al FIFA, s-a plâns atunci că "din ce în ce mai des jucătorii aparţin unor firme opace cu sediile în paradisuri fiscale şi controlate de nu ştiu de agent sau fond de investiţii".

"Unii jucători pur şi simplu nu mai sunt stăpâni pe cariera lor sportivă şi sunt transferaţi în fiecare an pentru a-i îmbogăţi pe aceşti necunoscuţi care vor să câştige bani din fotbal", a afirmat Michel Platini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici