FIFA interzice ca jucătorii să fie deţinuţi de terţi începând din mai 2015

Comitetul Executiv al FIFA a decis să pună în aplicare de la 1 mai 2015 interdicţia ca jucătorii să se afle în proprietatea unor terţi (TPO, third-party ownership).

161 afișări
Imaginea articolului FIFA interzice ca jucătorii să fie deţinuţi de terţi începând din mai 2015

FIFA interzice ca jucătorii să fie deţinuţi de terţi începând din mai 2015 (Imagine: Shutterstock)

"Interdicţia va intra în vigoare la 1 mai 2015", se arată în comunicatul FIFA în care se precizează că acordurile existente vor fi menţinute până la expirare, iar noile contracte semnate între 1 ianuarie şi 30 aprilie 2015 vor fi limitate la maxim un an.

FIFA a luat "decizia fermă" de a interzice această practică la 26 septembrie, preşedintele Joseph Blatter apreciind atunci că este nevoie de o perioadă de tranziţie pentru punerea în aplicare a acestei interdicţii.

Practica jucătorilor deţinuţi de terţi este în vigoare în America de Sud, fiind prezentă şi în Spania şi Portugalia. Drepturile sportive ale jucătorilor sunt deţinute în coproprietate de cluburi şi investitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici