FIFA va lua măsuri împotriva ingerinţelor guvernului egiptean în fotbal

FIFA va lua mãsuri, începând de luni, împotriva ingerinţelor guvernului egiptean în fotbalul din Egipt, apărute după violenţele de la un meci soldate cu 74 de morţi, a anunţat preşedintele forului, Joseph Blatter, într-o conferinţă de presă la Asuncion, informează AFP.

269 afișări
Imaginea articolului FIFA va lua măsuri împotriva ingerinţelor guvernului egiptean în fotbal

FIFA va lua măsuri împotriva ingerinţelor guvernului egiptean în fotbal

Guvernul din Egipt a anunţat, joi, demiterea înregii conduceri a Federaţiei Egiptene de Fotbal, ca urmare a bilanţului violenţelor de miercuri seară.

"S-a confirmat că Guvernul a intervenit direct pentru suspendarea federaţiei. Este o interferenţă directă în organizarea fotbalului. Vom lua măsuri începând de luni pentru reinstalarea federaţiei care are responsabilitatea de a organiza competiţii în această ţară", a spus Blatter.

Preşedintele FIFA consideră foarte delicată situaţia din Egipt şi a precizat că în această ţară sunt 60 de milioane de oameni pe care îi interesează fotbalul.

Premierul egiptean Kamal al-Ganzouri a anunţat, joi, demiterea conducerii Federaţiei de Fotbal din Egipt şi demisia guvernatorului din Port Said, ca urmare a violenţelor de la meciul Al-Masri - Al-Ahli, soldate cu 74 de morţi.

Peste 70 de persoane, între care şi un poliţist, au murit în Egipt, în cursul violenţelor izbucnite după un meci de fotbal, miercuri seară, la Port Said, ceea ce a determinat autorităţile să trimită armata pentru a interveni în acest oraş. Confruntările între suporterii echipelor Al-Masri şi Al-Ahli s-au soldat cu 74 de morţi şi sute de răniţi, conform comunicatelor principalelor spitale din Port Said.

Joi dimineaţă, directorul serviciilor de securitate din Port Said, Essam Samak, a fost demis de către ministrul de Interne, Mohammed Ibrahim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici