Finala masculină la Australian Open. Djokovic şi Medvedev şi-au disputat trofeul primului turneu de Mare Şlem din 2021

  • Novak Djokovic şi Daniil Medvedev şi-au disputat trofeul de la Australian Open duminică, de la 10.30
  • Djokovic, liderul mondial, are opt titluri câştigate la Melbourne
  • Medvedev, locul 4 în lume, joacă a doua finală de Grand Slam din carieră
  • Finala de pe Rod Laver va începe la 10:30 şi se va juca cu spectatori
  • Meciul va fi precedat de finala de dublu masculin: Ram/Salisbury vs Dodig/Polasek
628 afișări
Imaginea articolului Finala masculină la Australian Open. Djokovic şi Medvedev şi-au disputat trofeul primului turneu de Mare Şlem din 2021

Finala masculină la Australian Open. Novak Djokovic şi Daniil Medvedev îşi dispută trofeul primului turneu de Mare Slem din 2021

UPDATE 12.30 Novak Djokovic a câştigat cel de-al 18 titlu de Mare Slem din cariera sa.

Sârbul de 33 de ani l-a învins pe favoritul numărul 4, rusul Daniil Medvedev.

Partida a durat 2 ore şi 10 minute, şi s-a încheiat în 3 seturi, scor 7-5, 6-2, 6-2. Nole şi-a asigurat un cec de 2.1 milioane de dolari, iar Medvedev duce acasă 1.1 milioane de dolari.

 

Ştirea iniţială

Primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, a ajuns în ultima zi. Iar competiţia se încheie cu finala masculină dintre sârbul Novak Djokovic şi rusul Daniil Medvedev. 

Se anunţă o adevărată încleştare pentru că duelul este foarte echilibrat, chiar dacă sârbul Djokovic este principalul favorit. Nole a triumfat deja de opt ori la Australian Open şi interesant este că a câştigat trofeul de fiecare dată când a ajuns în semifinale. 
 
Pe de altă parte, rusul Medvedev se află într-o formă extrem de bună. Numărul 4 mondial are 20 de victorii consecutive în circuitul ATP, dintre care 11 sunt obţinute în faţa unor adversari din top zece.
 
Iar la Melbourne, din şase meciuri, a câştigat cinci în minimum de seturi. Inclusiv cu Andrey Rublev sau Stefanos Tsitsipas, doi jucători de top.
 
Cei doi jucători se cunosc destul de bine. S-au întâlnit până acum în şapte partide: Djokovic are patru victorii, iar Medvedev are trei. Iar ultimul meci direct a fost câştigat de rus, în 2020, la Turneul Campionilor.
 
Cu o victorie azi, rusul îl va egala pe Nole în duelul întâlnirilor directe şi va ajunge pe locul 2 în lume, chiar după Djokovic, ceea ce cu siguranţă este o motivaţie suplimentară. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici