Florin Prunea: Vasile Ianul a fost un om deosebit, un dinamovist adevărat

Preşdintele grupării CSMS Iaşi, Florin Prunea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că fostul preşedinte al cluburilor Dinamo Bucureşti şi Politehnica Iaşi, Vasile Ianul, a fost o persoană care l-a ajutat foarte mult şi a precizat că a fost un "dinamovist adevărat".

170 afișări
Imaginea articolului Florin Prunea: Vasile Ianul a fost un om deosebit, un dinamovist adevărat

Florin Prunea (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Decesul lui Vasile Ianul este o grea pierdere pentru întreaga suflare dinamovistă şi pentru fotbalul românesc în general. L-am cunoscut foarte bine. A fost un om deosebit, un dinamovist adevărat! A ajutat clubul din «Ştefan cel Mare» cum puţini au făcut-o. A fost un om cu suflet mare şi un profesionist desăvârşit. Ştiu că a fost preşedinte şi la echipa din Iaşi. Transmitem din partea clubului nostru condoleanţe familiei. Dumnezeu să-l ierte!", a spus Prunea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fostul jucător dinamovist a mai precizat că a fost ajutat foarte mult de Vasile Ianul: "Despre relaţia mea cu Vasile Ianul vă pot da un exemplu. În 1988, când fratele meu a fugit din România, el m-a ajutat foarte mult. Nu mai aveam dreptul de a părăsi ţara. Aveam 19 ani şi mi-a spus că este mai bine pentru mine să joc la Universitatea Cluj. Am fost acolo, am jucat meci de meci şi Revoluţia m-a prins la Cluj. Poate dacă nu l-aş fi ascultat, cine ştie ce se întâmpla cu mine".

Fostul preşedinte al cluburilor Dinamo Bucureşti şi Politehnica Iaşi, Vasile Ianul, internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, a murit, miercuri dimineaţă, în spital, la vârsta de 68 de ani.

Potrivit medicilor ieşeni, Ianul suferea de obezitate, diabet zaharat, probleme cardiace şi renale.

Familia fostului sportiv a comunicat că Vasile Ianul va fi înmormântat la Iaşi, în zilele următoare. Slujba de înmormântare va avea loc la Biserica "Sfântul Nicolae" din municipiu, pe care Ianul a sprijinit-o în vremea când era preşedinte la clubul Politehnica Iaşi.

Vasile Ianul s-a născut la 1 noiembrie 1945 la Năsăud. Ca fotbalist în prima divizie, Ianul a evoluat la Poli Iaşi pe postul de fundaş central în perioada 1966-1974, reuşind să înscrie trei goluri. În 1975 a arbitrat primul meci în Liga I, iar până în 1981 a mai condus la centru alte zece partide. După ce şi-a încheiat cariera de arbitru, Ianul a fost preşedinte la Politehnica Iaşi în perioada 1981-1985. În 1985 a devenit şeful secţiei de fotbal a clubului Dinamo, iar în 1991 a fost numit vicepreşedinte al clubului. Între 1992 şi 1994, Ianul a fost preşedintele FC Dinamo. Ianul a fost de două ori arestat preventiv, prima oară între 20 noiembrie şi 30 noiembrie 1998, iar a doua oară între 12 mai 1999 şi 11 ianuarie 2002 pentru gestiune frauduloasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici