Florin Răducioiu se declară fanul Germaniei la Cupa Mondială

Fostul atacant al primei reprezentative, Florin Răducioiu, în prezent selecţioner al echipei sub 16 ani, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că va fi fanul Germaniei la turneul final al Cupei Mondiale, care este pregătită de fostul său antrenor de la VfB Stuttgart, Joachim Low.

128 afișări
Imaginea articolului Florin Răducioiu se declară fanul Germaniei la Cupa Mondială

Florin Răducioiu se declară fanul Germaniei la Cupa Mondială (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

"Germania este favorita mea. Îmi place fotbalul german. Pentru mine a fost o foarte mare onoare să fiu antrenat de Joachim Low. Cred că Germania este o echipă matură pentru a câştiga acest Mondial. Desigur că fotbalul e imprevizibil şi se pot întâmpla multe, dar voi ţine cu Germania. Totuşi, mi-a plăcut foarte mult Italia în meciul cu Anglia. Mi-a plăcut cum a aşezat Prandelli echipa în teren. A fost un stil diferit al Italiei, nu a fost atât de defensiv", a explicat Răducioiu.

Florin Răducioiu a povestit că prima ediţie a Cupei Mondiale pe care a urmărit-o a fost cea din 1982 din Spania, el uitându-se la meciuri cu ajutorul unei antene cu care prindea televiziunea bulgară. "În '94 a fost un mondial foarte bun al echipei şi al meu. Am avut onoarea de a juca cu nişte jucători foarte maturi. Patru goluri nu e uşor să dai, este o amintire unică pentru mine. E visul oricărui jucător să ajungă la mondiale. Îmi aduc aminte că mă uitam la bulgari la Mondialul din Spania din 1982 şi visam să joc la Cupa Mondială, iar visul meu s-a împlinit după mulţi ani", a subliniat Răducioiu.

Florin Răducioiu a făcut parte din lotul României la ediţiile din 1990 şi 1994 ale Cupei Mondiale, el reuşind să înscrie patru goluri la turneul final din SUA, două contra Columbiei şi două contra Suediei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici