Răducioiu: Contractul meu cu FRF se încheie la 31 decembrie, apoi îmi voi vedea de viaţa mea

Selecţionerul echipei naţionale a României Under 16, Florin Răducioiu, a declarat, luni, la Mogoşoaia, că valabilitatea contractului său cu Federaţia Română de Fotbal va expira la finalul anului, obiectivul trasat de FRF fiind calificarea în Turul de Elită al Campionatului European Under 17.

73 afișări
Imaginea articolului Răducioiu: Contractul meu cu FRF se încheie la 31 decembrie, apoi îmi voi vedea de viaţa mea

Florin Raducioiu (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

"Contractul meu cu federaţia se termină la 31 decembrie şi mai e mult până atunci. Obiectivul pus de federaţie este să trec de aceste calificări şi apoi îmi voi vedea de viaţa mea. Până atunci voi fi antrenorul acestei echipe şi vom încerca să ne impunem jocul indiferent de adversar. Echipa mea va încerca tot timpul să câştige", a declarat Răducioiu, într-o conferinţă de presă.

Selecţionerul şi-a exprimat încrederea că echipa sa va reuşi să se califice la Turneul de Elită: "Sunt încrezător şi abia aştept preliminariile Campionatului European din toamnă, din Andorra. Sunt convins că vom câştiga grupa şi vom ajunge la Turneul de Elită. Avem o generaţie foarte bună şi avem mare încredere în ei".

Florin Răducioiu a afirmat că cele două meciuri amicale cu Macedonia reprezintă un bun test înaintea meciurilor din preliminariile Campionatului European. "Noi am jucat deja cu ei în toamna trecută, la Skopje. O echipă interesantă, foarte puternică din punct de vedere fizic. Din păcate timpul de pregătire este foarte scurt, ca întotdeauna. Am convocat 18 jucători şi nu sunt probleme de sănătate. În cei doi ani de când pregătesc această echipă, jucătorii s-au maturizat foarte mult, au evoluat foarte mult. Sunt jucători foarte tehnici", a completat Răducioiu.

Mijlocaşul Ianis Hagi (Academia Gheorghe Hagi) speră ca România să câştige cele două partide cu Macedonia. "Suntem pregătiţi, concentraţi şi serioşi pentru a câştiga cele două meciuri cu Macedonia. Sperăm să o facem din nou şi în această săptămână", a subliniat Hagi.

Atacantul Florin Coman (Academia Gheorghe Hagi) îşi doreşte ca România să câştige turneul preliminar din Andorra. "Avem un grup foarte frumos, format din jucători buni, tehnici şi sperăm să câştigăm cele două meciuri cu Macedonia, iar în preliminarii să dăm totul pentru a câştiga grupa", a explicat Coman.

La ediţia 2014-2015 a Campionatului European Under 17, România va participa cu actuala echipa naţională Under 16, pregătită de Florin Răducioiu.

Echipa României a fost repartizată în acest prim tur de calificare în grupa a 12-a, alături de Cehia, Danemarca şi Andorra, jocurile urmând a se disputa în Andorra, în zilele de 24, 26 şi 29 septembrie 2014. Primele două clasate din grupă se califică în Turul de Elită, care va avea loc în primăvara anului viitor. La turneul final, care va avea loc în Bulgaria, se vor califica câştigătoarele celor opt grupe ale Turului de Elită şi cele mai bune şapte echipe clasate pe locurile secunde.

În cadrul pregătirilor pentru aceste partide oficiale, echipa antrenată de Răducioriu va disputa două amicale cu Macedonia, care vor avea loc marţi şi joi, la Mogoşoaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici