Formula 1: Kobayashi nu şi-a găsit echipă pentru 2013, deşi a reuşit să strângă 8 milioane de euro

Japonezul Kamui Kobayashi a declarat că nu va pilota în 2013, deşi a reuşit să strângă "cel puţin" opt milioane de euro pentru a-şi "cumpăra" un loc de titluar la o echipă din Formula 1, informează autosport.com.

159 afișări
Imaginea articolului Formula 1: Kobayashi nu şi-a găsit echipă pentru 2013, deşi a reuşit să strângă 8 milioane de euro

Formula 1: Kobayashi nu şi-a găsit echipă pentru 2013, deşi a reuşit să strângă 8 milioane de euro (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

La finalul lunii noiembrie, Kobayashi a lansat pe internet o campanie pentru a strânge banii necesari care să-i asigure un monopost în sezonul viitor. În Formula 1 este o practică obişnuită ca unii dintre piloţi să-şi cumpere locul într-o echipă. Mai multe companii japoneze au fost sensibilizate de mesajul pilotului şi i-au oferit diverse sume de bani pentru a-l ajuta pe Kobayashi în demersul său.

Însă pilotul şi-a anunţat fanii că nu a reuşit să-şi găsească un loc într-o echipă competitivă pentru 2013. Kobayashi a precizat că va folosi fondurile strânse pentru sezonul 2014, când speră să aibă mai mult noroc. Până atunci nu va concura în vreo altă competiţie.

Kamui Kobayashi, 26 de ani, a pilotat în 2012 pentru echipa Sauber, dar a fost înlocuit la finalul sezonului cu mexicanul Esteban Gutierrez. Cea mai bună performanţă din cariera pilotului japonez a fost locul trei ocupat chiar în ţara sa natală, la Suzuka, în acest an. El ar putea deveni în 2013 pilot de teste pentru furnizorul oficial de pneuri, Pirelli.

În acest moment mai sunt vacante două locuri în Formula 1, unul la Force India şi unul la Caterham.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici