Fostul antrenor al lui Mutu spune că doar românul nu l-a sunat după demitere. Dupont: "Am primit mesaje de simpatie de la jucătorii mei, nu şi de la Mutu"

Prasa franceză a scris, marţi, despre un conflict între atacantul Adrian Mutu şi antrenorul Alex Dupont, demis de la Ajaccio, tehnicianul declarând că a primis mesaje de susţinere de la fotbaliştii echipei, nu însă şi de la internaţionalul român.

174 afișări
Imaginea articolului Fostul antrenor al lui Mutu spune că doar românul nu l-a sunat după demitere. Dupont: "Am primit mesaje de simpatie de la jucătorii mei, nu şi de la Mutu"

Fostul antrenor al lui Mutu spune că doar românul nu l-a sunat după demitere. Dupont: "Am primit mesaje de simpatie de la jucătorii mei, nu şi de la Mutu" (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Potrivit L'Equipe, relaţia dintre Mutu şi Dupont era foarte tensionată, iar jucătorul nici măcar nu îl saluta pe antrenorul său. Despre o ruptură între fotbalişti şi tehnician a vorbit şi preşedintele Alain Orsoni, acesta fiind unul dintre motivele care l-au făcut pe conducătorul grupării corsicane să-l demită, luni, pe Dupont.

Într-o declaraţie acordată Infosport+, Dupont a confirmat neînţelegerile cu Mutu. "Am primit mesaje de simpatie de la jucătorii mei, nu şi de la Mutu", a spus antrenorul.

Alex Dupont a fost demis, luni, de preşedintele clubului Ajaccio, Alain Orsoni, în urma rezultatelor slabe înregistrate. Orsoni a declarat că exista o ruptură între grupul de jucători şi antrenorul Dupont, iar în situaţii de criză cel care plăteşte pentru eşecuri este antrenorul, deşi acesta nu este singurul vinovat.

"Antrenorul, liderul grupului, este cel care plăteşte oalele sparte într-o situaţie de criză. Dar asta nu înseamnă că am rezolvat problemele. Îmi pare rău că am ajuns la această decizie, pentru că eu consider că Alex Dupont, chiar dacă trebuie să-şi asume eşecul, nu este singurul responsabil. Jucătorii sunt, după părerea mea, primii repsonsabili, ei trebuie pe teren să dea exemplu, să-şi justifice statutul, să se comporte ca adevăraţi profesionişti. Atât titularii, cât şi rezervele trebuie să aibă acum un singur obiectiv: menţinerea echipei în Ligue 1. Numele viitorului antrenor va fi anunţat curând", a afirmat Orsoni, potrivit site-ului oficial al clubului.

Dupont, 58 de ani, a fost numit la începutul acestei ediţii de campionat şi avea contract cu Ajaccio pentru doi ani.

În ultimele şase partide, Ajaccio a obţinut o singură victorie şi ocupă locul 14, cu 19 puncte, după disputarea a 19 etape din Ligue 1.

Printre numele vehiculate pentru banca tehnică a corsicanilor figurează Olivier Pantaloni, predecesorul lui Dupont, sau o colaborare între Jean-Luc Ettori şi François Ciccolini. Potrivit lui Orsoni, antrenorul principal la Ajaccio este retribuit cu 20.000 de euro lunar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici