Video Fotbalul revine după două luni: Rezultatele din Bundesliga: Borussia Dortmund a reuşit o demonstraţie de forţă, Hertha este surpriza etapei

Fotbalul revine după o pauză mult prea lungă, în opinia microbiştilor. Pandemia de coronavirus a oprit activitatea sportivă pe întreag mapamondul, iar fotbalul nu putea face excepţie.

780 afișări

UPDATE Rezultatele etapei

Bundesliga este primul mare campionat al Europei care s-a reluat. Începând de astăzi, sâmbătă, 16 mai, Bundesliga a avut programate primele meciuri ale etapei a XVI-a, cu derby-ul Borussia Dortmund - Schalke 04, cap de afiş. Meciul s-a terminat cu victoria la scor a celor de la Borussia Dortmund cu 4-0(Marcatori:Haaland, Guerreiro 2, T.Hazard).
 
Etapa a avut parte şi de două surprize majore, Freiburg reuşind un meci egal în deplasare cu Leipzig iar Hertha învingând cu 3-0 pe Hoffenheim, în deplasare.
 
Iată rezultatele etapei:
 
Augsburg-Wolfsburg 1-2(Marcatori: Jevdaj/Glinczek, Steffen)
Dortmund-Schalke 4-0 (Haaland, Guerreiro 2, T.Hazard)
Dusseldorf-Paderborn 0-0
Hoffenheim-Hertha 0-3 (Ibisevic, Cunha, Akpoguma autogol)
Leipzig-Freiburg 1-1 (Poulsen/Gulde)
Frankfurt-Monchegladbach 1-3(Silva/Plea, Thura, Bensebaini)
 
Conform protocolului stabilit de autorităţile germane, toate echipele se află în izolare după ce jucătorii au efectuat testele pentru COVID-19. În cantonamente, regulile sunt extrem de stricte: fotbaliştii trebuie să poarte măşti şi dorm singuri în camere; de asemenea, trebuie menţinută distanţarea socială atât la antrenamente, cât şi atunci când echipa ia masa.

Programul etapei şi clasamentul

Cel mai important şi mai aşteptat meci este confruntarea dintre Borussia Dortmund şi Schalke, partidă care se va juca la ora 16:30. Tot de la aceeaşi oră se mai joacă astăzi RB Leipzig - Freiburg, Hoffenheim - Hertha, Fortuna Dusseldorf - Paderborn şi Augsburg - Wolfsburg. De la ora 19:30, se va juca partida dintre Frankfurt şi Borussia Monchengladbach.
 
Pentru mâine sunt programate meciurile FC Koln - Mainz (ora 16:30) şi Union Berlin - Bayern Munchen (ora 19:00), iar etapa se încheie cu partida dintre Werder Bremen şi Bayer Leverkusen, luni, ora 21:30.
 
În momentul în care campionatul s-a întrerupt, Bayern Munchen era lider cu 55 de puncte, Borussia Dortmund ocupa locul doi cu 51 de puncte, iar ultima poziţie a podiumului era ocupată de RB Leipzig cu 50 de puncte.
 
Pe cele două locuri retrogradabile se aflau Paderborn, cu 16 puncte, respectiv Werder Bremen, cu 18 puncte, în timp ce Fortuna Dusseldorf ocupa poziţia de baraj cu 22 de puncte.

Cum se pregătesc fanii din România pentru reluarea fotbalului

Chiar dacă nu au cum să meargă pe stadioane sau în baruri, iubitorii fotbalului au găsit modalitatea perfectă pentru a vedea partidele împreună.
 
„Păi ne pregătim cu bere, să avem bere, pentru că în condiţiile astea o să fim în videoconferinţă, să bem o bere cu băieţii. Măcar atât să avem”.
 
Fanii se pregătesc special pentru reluarea meciurilor.
 
„O să mă gândesc la meciul ăsta de când mă trezesc, o să mă pregătesc cum se cuvine, o să am berea la rece, tricoul pregătit”, spune Marius Constantin, suporter Borussia Dortmund
 
„Am unul mai special pe care mă gândesc să-l port, nu l-am purtat niciodată”
 
Suporterii nu mai aveau răbdare. A fost greu fără fotbal.
 
„E şi cumva un sentiment de normalitate când îţi vezi echipa la televizor pentru că ai impresia că lucrurile vor reveni la normal cât mai curând ”, spune un suporter Borussia Dortmund.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici