FR Box: 67 de membri afiliaţi solicită demisia preşedintelui Leonard Doroftei

Un număr de 67 de membrii ai Federaţiei Române de Box au semnat o petiţie prin care solicită demiterea preşedintelui Leonard Doroftei, în cadrul Adunării Generale care ar urma să aibă loc în jurul datei de 15 noiembrie.

625 afișări
Imaginea articolului FR Box: 67 de membri afiliaţi solicită demisia preşedintelui Leonard Doroftei

Leonard Doroftei (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Fostul secretar general al Federaţiei Române de Box, Robert Băiatu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că 67 dintre cei 146 de membri afiliaţi solicită demisia lui Doroftei şi a membrilor Biroului Federal.

Conform regulamentelor Federaţiei Române de Box, conducerea poate fi demisă dacă se întruneşte votul a peste o treime din numărul total al membrilor.

"Acum sunt 67 de semnături pentru demiterea conducerii federaţiei în Adunarea Generală, care sperăm să aibă loc în jurul datei de 15 noiembrie. Pentru a se realiza acest lucru e nevoie de o treime dintre cei 146 de membri afiliaţi. Dar vă asigurăm că sunt mult mai mulţi cei care doresc acest lucru. Sunt persoane dispuse să preia această funcţie şi mă gândesc acum rapid la Vasile Câtea, Francisc Vaştag sau Mihai Craiu. Eu cred că sunt oameni de valoare alături de noi", a declarat Băiatu.

Viorel Sima, care a îndepliniti şi el funcţia de secretar general al federaţiei, a afirmat că în acest moment FRB nu îşi mai poate îndeplini atribuţiunile şi că înlocuitorul lui Doroftei ar trebui să atragă investiţii pentru a acoperi aproximativ 100.000 din totalul datoriilor de 200.000 de euro. "În acest moment federaţia nu mai poate organiza competiţii şi nici să trimită sportivi la competiţiile internaţionale, deci nu mai are obiectul de activitate. Datoriile sunt pe undeva la 200.000 de euro şi cel care va veni la federaţie va trebui vină cu minim 70-100.000 de euro pentru a debloca conturile şi finanţările de la minister", a spus Sima.

Printre cei care solicită demiterea lui Doroftei se numără antrenorul lotului naţional de box feminin, Adrian Lăcătuş, foştii antrenori ai lotului masculin Gheorghe Napoleon, Marian Simion, antrenorii George Perţa, Alec Năstac, Ştefan Băiatu şi Mihai Drăguţescu.

"Situaţia este foarte gravă, aceşti conducători ai Federaţiei Române de Box chiar nu au ce căuta în aceste funcţii. Nu avem niciun fel de susţinere din partea federaţiei. Domnul preşedinte nu are capacitatea de a conduce această federaţie. El a pus lacătul pe federaţie şi a închis-o. E an preolimpic, noi trebuia să fim deja în pregătire şi nouă ne spune că nu sunt bani. Atunci trebuie să plece, un poate să continue. Îl rugăm să îşi dea demisia, să vină altcineva capabil. Lot naţional nu există, niciodată în istoria boxului nu s-a întâmplat aşa ceva. Dacă iubeşte boxul, aşa cum declară, îl rugăm să-şi dea demisia. Noi stăm pe loc, nu avem bani de nimic", a declarat antrenorul clubului Dinamo, Gheorghe Napoleon.

Coordonatorul lotului naţional de box feminin, Adrian Lăcătuş, consideră că Doroftei ar avea loc în orice echipă de conducere a federaţiei, dar nu pe postul de preşedinte. "Eu am cerut mai demult demisia conducerii pentru că simţeam pericolul care ne pândeşte. Acum ne descurcăm cum putem, cu un conducător care nu poate conduce. Îi cer demisia, nu se mai poate continua. Încearcă tot felul de artificii la adresa noastră. Avem Campionat Mondial de fete în ianuarie şi nimeni nu ştie asta. Sunt oameni pe care nu-i cunosc în Biroul Federal şi nici nu vreau să-i cunosc, care au venit să plătească nişte poliţe. Au trecut atâtea luni şi nu s-a întâmplat nimic. Cerem public demisia conducerii federaţiei şi alegerea unui nou Birou Federal. Cum poţi să ceri tu intrarea în insolvenţă a Federaţiei Române de Box? Nu e SRL-ul dumitale. Suntem într-o situaţie de nedescris. Am prins şi regimuri mai vitrege, dar niciodată ca acum. Îi cerem lui Doroftei să-şi vadă de treaba lui, el are loc în orice echipă, dar nu ca preşedinte executiv. Noi nu plătim poliţe, Doroftei rămâne marele boxer, dar preşedinte niciodată", a afirmat Lăcătuş.

Federaţia Română de Box se confruntă cu probleme financiare, având conturile blocate, dar şi finanţările din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, din cauza datoriilor acumulate în ultimi ani.

Leonard Doroftei se află la conducerea FR de Box din 23 noiembrie 2012 şi anul trecut a avut intenţia de a demisiona din funcţie, gest la care a renunţat ulterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici