Francezul Esteban Ocon a câştigat la Hungaroring prima sa cursă din Formula 1. Carambol la linia de start - VIDEO

  • Marele Premiu al Ungariei de pe circuitul Hungaroring a fost câştigat duminică de francezul Esteban Ocon, de la Alpine Reanault.
  • Cursa a început cu un carambol în masă provocat de Valtteri Bottas.
  • Lewis Hamilton a trecut în fruntea clasamentului general, încheind cursa pe locul 3.
707 afișări
Imaginea articolului Francezul Esteban Ocon a câştigat la Hungaroring prima sa cursă din Formula 1. Carambol la linia de start - VIDEO

Imediat după start, Valtteri Bottas, plecat slab de pe locul doi, a provocat o coliziune în grup, după ce a frânat târziu şi a acroşat mai multe monoposturi în primul viraj al cursei, pe un astfalt umed din cauza ploii căzute înainte de start.

Cursa a fost anihilată şi reluată câteva minute mai târziu. Bottas, Perez şi Norris au abandonat în urma incidentului, finlandezul admiţând că greşeala i-a aparţinut. Olandezul Max Verstappen a avut la rândul lui maşina avariată, inginerii săi făcând şi unele reparaţii improvizate pentru a-l putea relansa în cursă.

 

După reluare, a avut loc un alt moment inedit. După primul tur de formare, toate monoposturile au intrat la boxe pentru a schimba anvelopele intermediare cu slick-urile, cu excepţia lui Lewis Hamilton, care s-a instalat singur pe grila de start, crezând că pista va rămâne umedă. Chiar dacă a fost primul timp de un tur, britanicul a fost nevoit să intre la boxe, ajungând ultimul.

Cei care au profitat de situaţie au fost Esteban Ocon şi Sebastian Vettel, care au încheiat la final pe primele 2 locuri.

Lewis Hamilton a pornit o cursă de urmărire şi, după un duel spectaculos cu Fernando Alonso, a izbutit să îl depăşească şi să revină până pe locul 3. Din cauza monopostului avariat, Max Verstappen a terminat doar pe locul 10, fiind depăşit în clasamentul general de britanic, care are acum 192 de puncte, în faţa lui Verstappen, care e la cota 186.

După cursă, Valtteri Bottas a fost penalizat cu o retrogradare de 5 locuri pe grila de start pentru Marele Premiu al Belgiei, după ce comisarii de la Budapesta l-au considerat „în totalitate responsabil” pentru că a provocat o coliziune evitabilă în primul tur al Marelui Premiu al Ungariei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici