Franck Ribery, cel mai bun jucător francez al anului 2013

Mijlocaşul echipei Bayern Munchen Franck Ribery, campion al Germaniei, câştigător al Ligii Campionilor şi al Supercupei Europei cu formaţia bavareză şi aflat printre cei trei finalişti la Balonul de Aur 2013, a fost ales, luni, de revista France Football, cel mai bun jucător francez al anului.

147 afișări
Imaginea articolului Franck Ribery, cel mai bun jucător francez al anului 2013

Franck Ribery (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Ribery, care a mai primit acest premiu în 2007 şi 2008, i-a devansat pe Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain) şi pe Paul Pogba (Juventus Torino).

"Thierry Henry a câştigat de cinci ori acest premiu şi sunt fericit că pot să-i calc pe urme. Voi face tot posibilul pentru a-i egala acest record. Este un premiu meritat, deoarece am avut cel mai bun an din cariera mea, a fost un 2013 fantastic", a declarat Ribery.

Tehnicianul francez al anului 2013 a fost desemnat Rudi Garcia (AS Roma), care i-a devansat pe Didier Deschamps (naţionala Franţei) şi Christophe Galtier (AS Saint-Etienne).

Paris Saint-Germain a fost desemnat clubul anului, atacantul suedez Zlatan Ibrahimovici a primit premiul pentru cel mai bun fotbalist străin din campionatul Franţei, iar preşedintele de la PSG, Nasser al-Khelaifi, a fost ales conducătorul anului.

Mijlocaşul echipei Juventus Torino Paul Pogba a fost desemnat revelaţia anului 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici