Franţa înregistrează un record istoric la fotbal. Mbappé a marcat un hat-trick

Franţa a învins sâmbătă echipa naţională a Gibraltarului cu 14-0, în preliminariile campionatului European din 2024, stabilind o pleiadă de recorduri istorice, atât la nivel de echipă, cât şi la nivel individual.

1553 afișări
Imaginea articolului Franţa înregistrează un record istoric la fotbal. Mbappé a marcat un hat-trick

Sursa foto: Hepta

Victoria Franţei cea mai mare victorie înregistrată vreodată într-un meci de calificare (fie de Cupa Mondială, fie de Euro) între echipe europene, depăşind scorul de 13-0 cu care Germania a învins San Marino în 2006.

Franţa este prima echipă europeană care înscrie 14 goluri într-un meci de când Danemarca a făcut acest lucru împotriva Islandei, într-un amical la Copenhaga, în 1967, încheiat cu 14-2.

Un meci între două echipe naţionale europene cu o diferenţă de goluri de 14+ s-a disputat ultima dată la 1 iulie 1912 (Germania - Rusia 16-0, în turneul olimpic).

Franţa a mai participat la un meci cu o diferenţă de goluri atât de mare, dar în calitate de învinsă (înfrângere cu 1-17 în faţa Danemarcei, în 1908, în turneul olimpic).

Francezii şi-au depăşit cu mult precedentul record de cea mai mare victorie, care era 10-0 împotriva Azerbaidjanului, la 6 septembrie 1995.

10 marcatori diferiţi (inclusiv un adversar care a comis autogol) pentru Franţa reprezintă, de asemenea, un nou record. În meciul cu Azerbaidjanul, din 1995, au fost 9 marcatori diferiţi.

Warren Zaïre-Emery a devenit al 3-lea cel mai tânăr jucător care apare într-un meci internaţional pentru Franţa (17 ani şi 255 de zile).

Cei doi jucători care au debutat fiind mai tineri, sunt Félix Vial (în 1911, 17 ani şi 76 de zile) şi Maurice Gastiger (în 1914, 17 ani şi 128 de zile).

Acelaşi Zaïre-Emery, marcând unul dintre goluri, a devenit şi al 2-lea cel mai tânăr marcator din istoria echipei Franţei, după Maurice Gastiger (în 1914, 17 ani şi 156 de zile).

Eduardo Camavinga este al treilea în acest clasament (a marcat la 17 ani şi 332 de zile, în 2020).

Kylian Mbappé, pentru prima dată în cariera sa, a marcat hat-trick-uri în două meciuri consecutive, după meciul din campionat împotriva lui Reims, pe 11 noiembrie.

De asemenea, pentru prima dată în cariera sa, Mbappé a fost implicat în 7 goluri într-un singur meci (3 goluri, 4 pase de gol).

Ultimul dintre cele 3 goluri marcate de Mbappé a fost al 300-lea gol la nivel oficial din cariera sa. El este primul jucător din secolul XXI care atinge această bornă înainte de a împlini 25 de ani. Asta înseamnă că a atins-o mai devreme chiar şi decât Messi şi Cristiano Ronaldo.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici