FRF înfiinţează Campionatul naţional de fotbal rural

Federaţia Română de Fotbal intenţionează ca în perioada următoare să înfiinţeze un campionat naţional de fotbal rural, potrivit "Planului strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020" al FRF, intrat în posesia MEDIAFAX.

360 afișări
Imaginea articolului FRF înfiinţează Campionatul naţional de fotbal rural

FRF înfiinţează Campionatul naţional de fotbal rural (Imagine: Shutterstock)

"Pentru că unii dintre cei mai reprezentativi jucători s-au născut în satele României şi pentru că acest sport trebuie să ajungă pe tot teritoriul ţării, vom organiza Campionatul Naţional al Fotbalului Rural", se arată în documentul citat.

Competiţia va fi destinată practicanţilor, atât legitimaţi, cât şi nelegitimaţi din mediul rural, echipele fiind formate la nivel de comună, din jucători/locuitori ai comunei, cu vârsta minimă de 14 ani. Se va respecta regulile fotbalului clasic, 11 la 11 pe teren normal.

Pe lângă Campionatul Naţional al fotbalului rural, FRF va lansa şi campania "Transformă uliţa în stadion". Acest proiect va include, în faza pilot, 21 de judeţe, în cadrul cărora vor fi descoperiţi şi pregătiţi copiii din zonele rurale.

"21 de referenţi zonali ai FRF întreprind acţiuni de scouting în 4-5 comune învecinate oraşului reşedinţă de judeţ. Sunt recrutaţi copiii talentaţi din categoria de vârstă 7-10 ani, nelegitimaţi şi fără posibilităţi de angrenare într-o activitate sportivă organizată la nivel urban. Grupele de minimum 20 copii sunt pregătite în două şedinţe săptămânale de antrenament în oraşul reşedinţă de judeţ", se arată în "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului 2015-2020".

Începând cu anul 2015, Federaţia Română de Fotbal va demara cel mai vast program competiţional dedicat fotbalului pentru toţi, "Toată România Joacă Fotbal". Acestuia i se va adăuga programul guvernamental care prevede introducerea unei ore de fotbal pe săptămână în şcolile din România.

Conform FRF, profesorii de educaţie fizică şi sport, care vor dori să coordoneze clase cu profil sportiv, vor fi pregătiţi prin intermediul programului "Start Fotbal", dezvoltat de Şcoala Federală de Antrenori.

Prin intermediul acestui program, FRF doreşte "creşterea substanţială a numărului de practicanţi şi de persoane implicate în fenomenul fotbalistic".

De asemenea, FRF vrea crearea Campionatului Naţional al firmelor şi instituţiilor, Campionatului naţional al şcolilor-gimnaziilor-liceelor şi Campionatului naţional universitar.

Campionatul naţional universitar se va desfăşura potrivit regulilor fotbalului clasic, pe teren normal. Tot în această competiţie, va fi creat şi un concurs paralel destinat fotbalului feminin.

Forul de la Casa Fotbalului a luat în calcul şi copiii de grădiniţă şi va lansa un alt program intitulat "Caravana grădiniţelor, Football for fun".

Federaţia Română de Fotbal a elaborat "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020", cu obiective precise şi detaliate pe care promite să le pună în practică. Documentul ar urma să fie prezentat membrilor afiliaţi în următoarea şedinţă a Adunării Generale a FRF, din 30 martie.

Planul realizat de FRF este structurat în jurul a cinci obiective strategice pentru perioada amintită: calificarea echipei naţionale la toate cele trei turnee finale CE 2016, CM 2018, CE 2020, creşterea substanţială a numărului de practicanţi şi de persoane implicate în fenomenul fotbalistic, dezvoltarea fotbalului feminin şi a futsalului (creşterea performanţei echipelor naţionale), construirea unei culturi organizaţionale care să devină suport pentru performanţa sportivă şi creşterea atractivităţii şi a vizibilităţii jocului de fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici