FRF: Le dorim fanilor rapidişti să îşi revadă echipa favorită, cât mai curând, în primul eşalon

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi, într-un mesaj postat pe site-ul oficial, că salută decizia suporterilor rapidişti de a renunţa la greva foamei şi a precizat că le doreşte fanilor să aibă satisfacţia de a-şi revedea echipa favorită, cât mai curând, în primul eşalon.

153 afișări
Imaginea articolului FRF: Le dorim fanilor rapidişti să îşi revadă echipa favorită, cât mai curând, în primul eşalon

FRF: Le dorim fanilor rapidişti să îşi revadă echipa favorită, cât mai curând, în primul eşalon (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Federaţia Română de Fotbal salută decizia suporterilor rapidişti, intraţi în greva foamei, de a renunţa la acest demers. Le dorim, lor şi celorlalţi fani ai unui club de tradiţie al fotbalului românesc, oameni care au susţinut dintotdeauna, din inimă, echipa naţională a României, numai bine şi să aibă satisfacţia de a-şi revedea echipa favorită, cât mai curând, acolo unde-i este locul, adică în primul eşalon fotbalistic din ţara noastră. Ne exprimăm speranţa că, într-un timp cât mai scurt, Rapid se va reorganiza pe baze cu adevărat solide şi că va redeveni... rapid o constantă a elitei fotbalistice româneşti şi o prezenţă remarcată pe plan internaţional", se arată în mesajul FRF.

Suporterii rapidişti care au intrat în greva foamei la Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu solicitând demisia conducătorilor Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au renunţat la protest, joi, la opt zile de la începutul manifestării lor.

În 7 august, la ora 18.00, 19 suporteri ai formaţiei Rapid au intrat în greva foamei la Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, cerând demisia conducerilor FRF şi LPF, vinovate în opinia lor de retrogradarea formaţiei favorite. Suporterii şi-au instalat corturi pe zona gazonată de lângă terenul de joc al arenei, în apropierea intrării la vestiare.

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Dumitru Costin, a demisionat, miercuri, din funcţia de membru al Comitetului Executiv al FRF. Sindicatul fotbaliştilor va avea un reprezentant în Comitetul Executiv al FRF, acesta urmând să fie stabilit în luna septembrie.

Dumitru Costin a fost cel care a propus în Comitetul Executiv al FRF disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent). Propunerea sa a fost adoptată cu şapte voturi pentru şi unul împotrivă, dar a fost apoi desfiinţată de TAS, care a cerut FRF după două etape disputate din Liga I să reintroducă Concordia Chiajna în primul eşalon în locul Rapidului, deşi giuleştenii câştigaseră barajul cu 2-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici