Funeriu: Nu e bine ca politicienii să se afişeze cu sportivi, să câştige imagine pe munca lor

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a declarat, luni, la finalul unui meci demonstrativ de tenis disputat cu preşedintele FR de Tenis, Ruxandra Dragomir, că nu este bine ca oamenii politici să se afişeze alături de sportivi pentru "a câştiga imagine".

715 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Nu e bine ca politicienii să se afişeze cu sportivi, să câştige imagine pe munca lor

Funeriu: Nu e bine ca politicienii să se afişeze cu sportivi, să câştige imagine pe munca lor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Faptul că am ales să nu fiu extrem de vizibil în zona sportului este pentru că eu cred că sportul românesc trebuie condus de oameni care au arătat ceea ce este performanţa sportivă, cum este doamna Melinte. Cred că nu e bine ca politicienii să se afişeze cu sportivi să câştige imagine pe truda şi pe munca lor. De aceea am evitat să fac astfel de lucruri, dar îi admir foarte mult pe sportivii români. Ivan Patzaichin este unul dintre modelele mele din viaţă", a spus Funeriu.

Întrebat când va deveni sportul o prioritate în România, ministrul a evitat un răspuns concret, afirmând doar că în calendarul şcolar de anul viitor este programată o săptămână în care fiecare instituţie de învăţământ va organiza competiţii sportive. "Sportul românesc este condus de Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport unde preşedinte este doamna Melinte. Statul acordă sume de bani substanţiale federaţiilor sportive. Desigur, este loc de mai bine, mai ales că intrăm într-un an preolimpic şi sunt multe eforturi care trebuie făcute: sportul în şcoală, lărgirea bazei de selecţie şi mai multe competiţii. În calendarul anului şcolar următor am introdus în prima săptămână a lui aprilie «Săptămâna şcoala altfel». Este o săptămână în care nu se vor face cursuri aşa cum le ştim noi, ci fiecare şcoală va putea organiza competiţii sportive, tocmai pentru a face un prim pas în această direcţie, să ducem sportul mult mai aproape de elevi. Acest lucru este ceva concret, dincolo de vorbe sau altceva", a menţionat ministrul.

Prezent la gala în cadrul căreia a boxat Lucian Bute, Daniel Funeriu a fost impresionat de felul în care fetiţa pugilistului Viorel Simion şi-a susţinut tatăl din tribună. "Am fost la meciul lui Bute. Am fost la o parte mai lungă a galei, nu doar la meciul lui Bute. Am fost extrem de impresionat. Am stat lângă fetiţa lui Viorel Simion şi am fost foarte impresionat de această fetiţă cum şi-a susţinut tatăl. Am fost de-a dreptul emoţionat. Meciul lui Bute a fost unul câştigător, câştigător pentru Bute, câştigător pentru România. Şi cred că modul în care Lucian Bute a fost emoţionat după victorie ne-ar ajuta pe toţi să fim puţin mai uniţi şi puţin mai solidari", a precizat Funeriu.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, a inaugurat, luni, tribuna provizorie a terenului din cadrul complexului Academia de Tenis Herăstrău printr-un meci demonstrativ de aproximativ 10 minute cu ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu. Complexul Academia de Tenis Herăstrău va găzdui turneul BCR Ladies Open România, programat în perioada 18-23 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici