Gâlcă: Obiectivul principal este calificarea în grupele LC şi câştigarea campionatului

Noul antrenor al FC Steaua, Constantin Gâlcă, a declarat, marţi, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial, că obiectivele sale sunt calificarea echipei în grupele Ligii Campionilor şi câştigarea unui nou titlu de campioană naţională.

99 afișări
Imaginea articolului Gâlcă: Obiectivul principal este calificarea în grupele LC şi câştigarea campionatului

Gâlcă: Obiectivul principal este calificarea în grupele LC şi câştigarea campionatului (Imagine: Aleksandar Djorovic / Mediafax Foto)

"Ţin să mulţumesc clubului Steaua, domnului Becali, şi celor care au avut încredere în mine, nu am să-i dezamăgesc, am să fac tot posibilul. Nu am experienţă ca antrenor, dar munca dă roade. Împreună cu staful meu vom munci din greu. E un moment important pentru mine şi sper ca prin munca de la Steaua să o aduc acolo unde îi e locul. Nu îmi propun să schimb multe lucruri la Steaua, au avut o traiectorie bună, munca lui Laurenţiu Reghecampf s-a văzut. Am fost la domnul Becali ca să mă cunoască, e foarte importantă comunicarea. Am mari emoţii, sunt nostalgii, amintiri frumoase. Sper să am în continuare. Cred că orice antrenor îşi doreşte să fie la Steaua, e un simbol al României. Obiectivele principale pentru Steaua sunt calificarea în grupele Ligii Campionilor şi câştigarea titlului", a spus Gâlcă.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a precizat că durata contractului lui Gâlcă este pe două sezoane. "De astăzi Costantin Gâlcă este antrenorul Stelei. Contractul se întinde pe doi ani. Sperăm să câştige campionatul, să se califice în Liga Campionilor şi să meargă la fel în Cupa României. De anul acesta intră şi Cupa Ligii, sper să poată face faţă în toate cele patru competiţii. Suntem alături de el, e stelist, şi-a dorit să lucreze alături de noi. Ştie ce înseamnă Steaua, trecerea lui de la federaţie la Steaua va fi uşoară. Am vorbit cu preşedintele FRF, îi mulţumesc pentru amabilitatea de care a dat dovadă. Aş vrea să ne vedem în primăvara Ligii Campionilor, luând titlul", a afirmat Argăseală.

Gâlcă îl înlocuieşte la Steaua pe Laurenţiu Reghecampf, care va antrena formaţia saudită Al Hilal.

Constantin Gâlcă, în vârstă de 42 de ani, a evoluat în cariera sa la Progresul Bucureşti, FC Argeş, Steaua, Real Mallorca, Espanol Barcelona, Villarreal, Real Zaragoza, Almeria şi Gimnastic Tarragona.

La echipa naţională, Gâlcă a avut 68 de prezenţe, reuşind să marcheze patru goluri. El a participat la turneele finale ale Cupei Mondiale din 1994 şi 1998 şi ale Campionatului European din 1996 şi 2000.

În ultimul an, Gâlcă a fost selecţionerul echipei naţionale sub 17 ani a României, iar înainte a pregătit formaţia secundă a clubului spaniol Almeria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici