Gheorghe Gruia, considerat cel mai bun handbalist român al tuturor timpurilor, a murit - FOTO

Gheorghe Gruia, fostul dublu campion mondial cu naţionala de handbal masculin a României, a murit, miercuri, în Mexic, la vârsta de 75 de ani, în urma unui infarct miocardic, informează prosport.ro.

6102 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Gruia, considerat cel mai bun handbalist român al tuturor timpurilor, a murit - FOTO

Gheorghe Gruia (Imagine: Vlad Chirea/Arhiva Mediafax Foto)

Gheorghe Gruia a cucerit două titluri mondiale, în 1964 şi 1970, cu naţionala României, dar şi medalia de bronz mondială, în 1967, şi opt titluri naţionale cu Steaua Bucureşti, cu care a câştigat şi Cupa Campionilor Europeani, în 1968.

De asemenea, Gruia a fost golgeterul Jocurilor Olimpice din 1972, cu 37 de goluri, turneu la care România a cucerit medalia de bronz.

Desemnat în 1992 cel mai bun handbalist al tuturor timpurilor de către IHF, Gheorghe Gruia locuia în Mexic din 1968, contribuind la dezvoltarea handbalului din această ţară.

În 2014, Gheorghe Gruia a fost onorat, la Bucureşti, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la cucerirea titlului mondial din 1964.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici