Gigi Becali exclude un posibil aranjament la meciul Steaua-ŢSKA Sofia

Finanţatorul stelist Gigi Becali exclude posibilitatea ca meciul dintre Steaua şi ŢSKA Sofia, din turul play-off-ului Ligii Europa, să fie aranjat de mafia pariurilor, precizând totodată că el nu ar putea niciodată să-şi oblige echipa să piardă un meci.

103 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali exclude un posibil aranjament la meciul Steaua-ŢSKA Sofia

Gigi Becali exclude un posibil aranjament la meciul Steaua-ŢSKA Sofia (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"E o sumă prea mare 240 de milioane de euro. Sunt minciuni. Nu e deloc credibilă. N-au nici măcar noţiunea sumelor. E o sumă imensă. Pentru aşa ceva nu s-ar sesiza FIFA şi UEFA, s-ar sesiza FBI-ul, serviciile de informaţii. Ar trebui să aibă o filieră de blat cu jucătorii de la ŢSKA, dar vă spun eu că nu au. Ar trebui să fie implicaţi cinci jucători de la ŢSKA care trebuie să facă şi penalti şi eliminare", a declarat Becali, la Sport.ro.

Gigi Becali susţine că el nu pariază niciodată împotriva echipei sale, dar ar putea să mizeze pe Steaua când are încredere că poate câştiga un meci. "Eu, la mine la club, eu pot paria că echipa mea câştigă, că am încrederea asta, dar nici nu fac asta. Dar nu există să pariez că echipa pierde şi să-mi pun echipa să piardă. Niciodată nu se poate întâmpla ca un jucător de la Steaua să parieze împotriva echipei lui. Când spui că mafia pariurilor nu ştiu ce, nu eşti bun conducător", a spus Becali.

El crede că fotbalul românesc nu este afectat de flagelul meciurilor aranjate de mafia pariurilor, dar admite că ar putea exista cazuri izolate în care să fie implicaţi jucători. "În Liga I nu există conducători care să facă aşa ceva. Există posibilitatea să fie jucători şi să joace sume de ordinul a 30, 40, 50 de milioane. Oamenii au fel şi fel de caractere, dar astea sunt cazuri izolate, nu sunt implicaţi în filiere", a spus finanţatorul stelist.

Întrebat dacă există fotbalişti de la Steaua care joacă la pariuri, Gigi Becali a răspuns: "Este posibil să fi jucat la pariuri înainte de a veni la Steaua, dar în momentul când l-a întâlnit pe Becali şi când a semnat cu Becali... Că orice jucător care semnează cu Steaua trece puţin pe la palat şi-i spun nişte principii de viaţă, pe care trebuie să le respecte în meseria lui. Nu le respectă, ştie că trebuie să suporte consecinţele, ştie toată lumea că eu nu dau niciodată înapoi de la principiile mele şi tai în carne vie. Deci niciodată nu o să vedeţi vreun jucător că va juca la pariuri când ajunge la Steaua."

Ediţia online a cotidianului bulgar 7 Dni Sport a publicat, luni, un articol în care pune în discuţie corectitudinea dublei manşe din play-off-ul Ligii Europa, dintre Steaua şi ŢSKA Sofia, menţionând că o eventuală înţelegere între cele două cluburi ar aduce beneficii ambelor echipe din pariuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici