Giroud selecţionat în lotul provizoriu al Franţei pentru Cupa Mondială

Olivier Giroud a fost inclus în lotul provizoriu al Franţei pentru Cupa Mondială din Qatar, selecţionerul Didier Deschamps prezentând miercuri un grup de 25 de jucători, în contextul în care campionii în exerciţiu sunt afectaţi de accidentări.

170 afișări
Imaginea articolului Giroud selecţionat în lotul provizoriu al Franţei pentru Cupa Mondială

Giroud selecţionat în lotul provizoriu al Franţei pentru Cupa Mondială

Experimentatul atacant, rechemat în martie după o pauză de nouă luni în urma ieşirii premature a echipei de la Euro 2021, a fost în formă bună pentru AC Milan şi Franţa şi este la două goluri de recordul naţional de goluri din toate timpurile al lui Thierry Henry, 51 de goluri.

„El ştie unde se află. Ştie care este poziţia mea. Este mai bine pentru echipa Franţei că el este cu noi", a declarat Deschamps, care va trebui să îşi reducă lotul la 23 de jucători până luni.

Mai mulţi jucători s-au confruntat cu accidentări, printre care câştigătorul Balonului de Aur, Karim Benzema, fundaşul central al lui Paris St Germain, Presnel Kimpembe, şi fundaşul lui Manchester United, Raphael Varane.

„Ştiu că el (Benzema) va face totul pentru a fi la 100% la timp", a declarat Deschamps.

În condiţiile în care Paul Pogba şi Ngolo Kante s-au accidentat şi au fost excluşi de la turneu înainte de anunţarea lotului, Aurelien Tchouameni, Adrien Rabiot şi Eduardo Camavinga s-au numărat printre cei şase mijlocaşi convocaţi.

În faţă, Kylian Mbappe a fost numit alături de Giroud, Benzema, Kingsley Coman, Ousmane Dembele, Antoine Griezmann şi Christopher Nkunku.

În apărare, Deschamps l-a omis pe Jonathan Clauss, în mare formă, un indiciu că ar putea opta pentru o configuraţie în patru în spate, deoarece jucătorul de la Olympique de Marseille este un fundaş lateral pur, ideal pentru o formaţie 3-5-2.

În mod surprinzător, Deschamps i-a omis pe Lucas Digne şi Ferland Mendy, lăsând echipa în criză de fundaşi stânga, în timp ce portarul lui AC Milan, Mike Maignan, a fost lăsat pe dinafară din cauza unei accidentări musculare la picior.

Franţa va face parte din Grupa D în Qatar, alături de Australia, Danemarca şi Tunisia.

„Cocoşul Galic” îşi începe campania împotriva Australiei pe 22 noiembrie, pe stadionul Al Janoub.

„Am făcut câţiva jucători nemulţumiţi în seara asta şi 25 sunt super fericiţi, dar ştiu că imediat ce ne vom întâlni vor dori cu toţii să fie în 11-le de start", a declarat Deschamps, care speră ca Franţa să fie prima naţiune care va păstra titlul la Cupa Mondială de la Brazilia în 1962, în ciuda unei campanii sumbre în Liga Naţiunilor.

"Nu-mi pasă de statisticile proaste. Nu suntem în cea mai bună poziţie, dar ştim de ce suntem capabili. Cu toate acestea, să trecem mai întâi de prima rundă înainte de a stabili orice obiectiv".

Lotul selecţionat de Didier Deschamps:

Portari: Alphonse Areola, Hugo Lloris, Steve Mandanda.

Fundaşi: Lucas Hernandez, Theo Hernandez, Presnel Kimpembe, Ibrahima Konate, Jules Kounde, Benjamin Pavard, William Saliba, Dayot Upamecano, Raphael Varane.

Mijlocaşi: Eduardo Camavinga, Youssouf Fofana, Matteo Guendouzi, Adrien Rabiot, Aurelien Tchouameni, Jordan Veretout

Atacanţi: Karim Benzema, Kingsley Coman, Ousmane Dembele, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Christopher Nkunku

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici