Guvernul din Rio de Janeiro numeşte legea antirasism după Vinicius Jr.

Guvernul din Rio de Janeiro a numit miercuri o lege împotriva rasismului după numele atacantului Vinicius Jr. de la Real Madrid. Legea va prevede oprirea sau suspendarea evenimentelor sportive în caz de comportament rasist.

95 afișări
Imaginea articolului Guvernul din Rio de Janeiro numeşte legea antirasism după Vinicius Jr.

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Atacantul brazilian Vinicius a fost agresat rasial de fani cu ocazia meciului dintre Madrid şi Valencia, în luna mai, acesta fiind al zecelea incident de acest fel în care este implicat jucătorul de 22 de ani şi pe care LaLiga l-a raportat procurorilor în acest sezon.

Presa locală a declarat că legea a fost inspirată de reacţia jucătorului la incidentul de pe stadionul Mestalla din Valencia, unde meciul a fost întrerupt timp de câteva minute în timp ce jucătorul a arătat cu degetul spre cei care îl agresau rasial în tribune.

'Legea Vini Jr', aprobată în unanimitate de guvernul de la Rio în luna iunie, include un protocol privind modul de procesare a plângerilor de rasism şi campanii educaţionale obligatorii.

"Astăzi este o zi foarte specială şi sper că familia mea este foarte mândră", a declarat Vinicius în timpul unei ceremonii pe stadionul Maracana, unde a debutat la seniori pentru Flamengo în 2017.

"Sunt foarte tânăr şi nu mă aşteptam să primesc acest omagiu".

Vinicius a primit, de asemenea, distincţii din partea adunării legislative şi a consiliului municipal din Rio, iar urmele sale au fost adăugate pe Walk of Fame-ul de pe stadion, alături de cele ale unor nume mari din Brazilia, precum Pele, Garrincha şi Ronaldo.

"Uneori mă întreb dacă merit atât de mult", a spus el. "Nu mă aşteptam la atât de multe premii şi să primesc toată această afecţiune la Maracana, unde am asistat şi am jucat atât de multe meciuri ale lui Flamengo".

Secretarul pentru sport din Rio de Janeiro, Rafael Picciani, a declarat că este o onoare să aducă un omagiu "unui idol al fotbalului brazilian, născut şi crescut în Rio de Janeiro".

"Pe lângă toate realizările din cariera sa de fotbalist, Vinicius a devenit, de asemenea, un simbol al luptei împotriva rasismului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici